Bloomberg: az Apple design vezetője a jövő MI eszközein fog dolgozni a LoveFromnál
Mobil

Bloomberg: az Apple design vezetője a jövő MI eszközein fog dolgozni a LoveFromnál

A Bloomberg még tavaly év végén hozta le a hírt, hogy Tang Tan, az Apple vezető iPhone és Apple Watch tervezője otthagyja a céget.

Bloomberg: az Apple design vezetője a jövő MI eszközein fog dolgozni a LoveFromnál

Új munkahelye pedig nem más lesz, mint a Jony Ive által alapított LoveFrom, ahol a jövő mesterséges intelligencián alapuló eszközeit fogja tervezni. Vajon mi fog kisülni ebből?

Tan és Jony Ive együtt fognak majd dolgozni az OpenAI-tól Sam Altmannel, hogy a jövő mesterséges intelligenciával működő eszközét megfejtsék. Ive és Altman együttműködéséről a The Information már tavaly szeptemberben beszámolt, de Tan társulása még izgalmasabbá teszi a projektet.

Tang Tan jelenleg az Apple termékeinek designjáért felelős az Apple-nél, de valószínűleg új kihívásokra vágyik és ezért megy át volt munkatársa új cégéhez.

Ha esetleg elfelejtetted volna, hogy mi is a LoveFrom, akkor itt egy kis emlékeztető. 2019-ben írtunk róla, hogy Jony Ive elhagyja az Apple-t és saját design stúdiót indít: Jony Ive elhagyja az Apple-t és saját design stúdiót alapít, aminek az első ügyfele az Apple lesz.

Azóta azonban már változtak a dolgok és a LoveFrom segítsége nélkül dolgozik az Apple: The New York Times: Véget ér az együttműködés az Apple és Jony Ive között.

Tan távozása feltételezhetően érezhető lesz, ugyanis sok termék formavilága hozzá köthető az elmúlt évekből, beleértve az új iPhone-okat, Apple Watch-okat és az AirPods-t is. Állítólag az Apple legfontosabb termékei kapcsán több kritikusan fontos döntést ő hozott meg.

És az a baj, hogy nem csak ő távozott az Apple design csapatából. Mostanra több mint 20-an mentek át a LoveFromhoz. Ezek közül a legfrissebb átpártolások:

  • Patrick Coffman: az Apple egyik legfontosabb felhasználói felület szakértője
  • Colin Burns, aki korábban a BBC-nél volt design szakértő és Ive érkezése után érkezett az Apple-höz az interakciós architektúra csapat vezetésére, szintén a LoveFrom-hoz dobbantott
  • Shota Aoyagi, aki Ive ipari design csapatának volt tagja az Apple-nél, szintén már a LoveFromnál dolgozik

Ezek után nem lennék meglepve, ha az OpenAI első hardvere egy olyan termék lenne, ami nagyon hasonlít majd az Apple formavilágára.

Szerinted milyen mesterséges intelligenciás eszközön dolgozhatnak?

Ez a cikk Bloomberg: az Apple design vezetője a jövő MI eszközein fog dolgozni a LoveFromnál itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Májusig a magyar utakon is képeket gyűjt az Apple a Térképek alkalmazáshoz

www3.hu

RTings: tényleg rosszabb lett az AirPods Max zajszűrése a 4E71-es firmware-rel

www3.hu

Az Apple lecserélte az utolsó megmaradt Intel alkatrészt is az M2-es MacBook Air modellben

www3.hu