Mobil

Az Apple lecserélte az utolsó megmaradt Intel alkatrészt is az M2-es MacBook Air modellben

Lassan két éve már annak, hogy az Apple az M1 nevet viselő chipjével sokkolta a tech világot. Akkor elmondták, hogy az ARM architektúrára való, teljes átállás várhatóan két évet fog igénybe venni. Egy korszak vége érkezett el ezzel, amely az Intelnek nagyon csípte a szemét, hiszen elég jelentős érvágás volt nekik a különválás. Alkotóelemeket szállítottak még az Apple részére, de koránt sem az előző érához hasonló nagyságrendben. Későn kaptak észbe, a tech világ vonata pedig elrobogott mellettük. Sic transit gloria mundi. (Így múlik el a világ dicsősége.)

A napokban érkezett, M2-es MacBook Air modellel végleg bezárult a kapu, hiszen az Apple szép csendben lecserélte az USB és a Thunderbolt portok vezérléséért felelős, az Intel által gyártott komponenst is egy egyedi vezérlőre. Ez azt jelenti, hogy az Intel utolsó maradványai is kikerültek már a legújabb Mac-ből.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

MKBHD is tesztelte az új, M2 chipes MacBook Air modellt

Marques Brownlee is górcső alá vette az új, M2 chipes MacBook Air modellt, amelyről YouTube csatornáján osztotta meg tapasztalatait.

Vásároljunk-e új, M2 chipes MacBook Pro 13″ modellt?

A neten olvasható vélemények egybecsengenek, sokan nem érzik az M2-es MacBook Pro 13″ létjogosultságát, inkább az M2-es MacBook Airt ajánlják.

Lassabb SSD-vel rendelkezik a belépő szintű, M2-es MacBook Pro, mint az M1-es modell

Úgy tűnik, hogy a 256 GB-os, M2-es MacBook Pro SSD-jének írási/olvasási sebessége alacsonyabb lett, mint az M1-es modellé.

Befutottak a tech oldalakról az új M2 chipes MacBook Pro tesztek

A vásárlókhoz pénteken érkező rendelések előtt hivatalosan is megjelentek a tech portálokon az új M2 chipes MacBook Pro tesztek.

9to5Mac: M2 chip teszteredmények és elméleti összevetés az M1 Pro/Max/Ultra modellekkel

A Geekbench eredményböngészőjében már felbukkant egy M2-es teszteremény is, ami igazolja azt, amit az Apple az új processzorról mondott.

Ez a cikk Az Apple lecserélte az utolsó megmaradt Intel alkatrészt is az M2-es MacBook Air modellben itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Elérhető az első iOS 14.7, iPadOS 14.7, watchOS 7.6, tvOS 14.7 és macOS Big Sur 11.5 béta

www3.hu

Az Apple bemutatta a teljesen újrahangolt, 2. generációs AirPods Pro-t

www3.hu

A nyúl éve – újabb Apple Watch kihívás

www3.hu