The Elec: teljesen eltüntetné az Apple a kijelző körüli keretet
Mobil

The Elec: teljesen eltüntetné az Apple a kijelző körüli keretet

Az iPhone kijelzőjét körbevevő keret évek óta csökken, de az Apple nem elégedett a nagyon vékonnyal, inkább azt szeretnék, hogy teljesen eltűnjön.

The Elec: teljesen eltüntetné az Apple a kijelző körüli keretet

Ehhez pedig az LG-nek és a Samsungnak fel kell kötnie a gatyáját, ugyanis a keret nélküli kijelző egy nagy falat.

A pletyka forrása ezúttal a The Elec nevű magazin, akik azt állítják, hogy az Apple felkereste az LG-t és a Samsungot, hogy készítsenek egy olyan OLED kijelzőt, ami eltávolítja az összes előlapi keretet az iPhone-ról.

Ehhez a két szállítónak kemény fejlesztéseket kéne véghez vinnie, ugyanis a keretnélküli kijelzőhöz egyedi vékonyréteg megoldások és kijelző alatti kamera is kéne. Ez a technológia jelenleg még nincs kész tömeggyártásra a jelentés szerint.

A cikk úgy véli, hogy az Apple nem szeretne hajlított szélű kijelzőt csinálni, mint a Samsung, annak ellenére, hogy az első ránézésre keretnélkülinek tűnik, ugyanis a kép torzul a hajlítás miatt a kijelző szélén.

Azt mondják, hogy egy ilyen ívelt kijelző alkalmazása nélkül az Apple által kívánt keret nélküli dizájn megvalósításához az kell, hogy a kijelző alá hajlítsák az összes áramkört, amelyek jelenleg a keret területén vannak. Ehhez szabad helyet kell biztosítani az antenna számára, és meg kell oldani az interferencia problémákat. A keret nélküli kijelző megvalósításának kihívásai közé tartozik a vékonyréteg-beágyazás (thin film encapsulation – TFE) és a panel alatti kamera (underpanel camera – UPC) technológia. A külső vékonyréteg-beágyazásainak vékonyabbnak kell lenniük, mint most, és az UPC-ket úgy kell elkészíteni, hogy ne legyenek könnyen megkülönböztethetők a kijelző többi részétől, így növelve a felhasználói élményt.

Egyes források szerint már az ősszel érkező iPhone 15 Pro vékonyabb kijelző körüli kerete is gyártási problémákat okozott az LG-nek, így el lehet képzelni, hogy mennyire örülhettek a szállítók, ha az Apple tényleg egy ilyen igénnyel állt eléjük.

Te örülnél, ha eltűnne a kijelző körüli keret?

Ez a cikk The Elec: teljesen eltüntetné az Apple a kijelző körüli keretet itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Ming-Chi Kuo: kamerasziget nélküli iPhone 14 Pro és 5G-s iPhone SE érkezhet 2022-ben

www3.hu

52audio: AirPods 3 márciusban?

www3.hu

iKiegészítők.hu: Ledger Nano kriptopénztárcák

www3.hu