Image default
Mobil

9to5Mac: 6,9 colos kijelzőt kap az iPhone 16 Ultra

Még meg se jelent az iPhone 15 és az iPhone 15 Pro, de a pletykaoldalak már az iPhone 16 családról szivárogtatnak.

Ha hihetünk a 9to5Mac-nek, akkor az iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max kijelzője nagyobb lesz és utóbbi még egy új nevet is kap: Ultra. Nézzük meg a részleteket!

Még május idusán számoltunk be róla, hogy Ross Young szerint az iPhone 16 Pro családnál kijelzőméret növekedésre lehet számítani: Ross Young: nagyobb kijelzőt kap az iPhone 16 Pro család.

Young előrejelzése alapján az iPhone 16 Pro kijelzője 6,1 colról 6,3-ra, az iPhone 16 Pro Maxé pedig 6,7-ről 6,9-re (szép) fog duzzadni.

A nagyobb képátlót az Apple nem szélesebb, hanem magasabb kijelzővel fogja elérni, aminek két előnye is lesz: nem lesz sokkal nehezebben kezelhető egy kézzel a telefon, hiszen körülbelül ugyanannyira lehet majd átérni, a másik pedig, hogy a(z újabban divatos) 18:9-es videók úgy elférnek majd a kijelzőn, hogy nem lóg bele a dinamikus sziget.

A 9to5Mac által szerzett CAD képek alapján így alakul majd a legnagyobb iPhone mérete:

iPhone 14 Pro Max / iPhone 15 Pro Max / iPhone 16 Ultra

  • Magasság: 160,7 mm / 159,8 mm / 165 mm
  • Szélesség: 77,6 mm / 76,7 mm / 77,2 mm

Ezek alapján az iPhone 15 Pro Max egy kicsit kisebb lesz, mint az iPhone 14 Pro Max, de az iPhone 16 Ultra meg majd nagyobb lesz.

Ming-Chi Kuo szerint azért fog nőni az iPhone 16 Pro és Ultra kijelzőmérete, hogy az Apple a kisebb Pro telefonba is be tudja tenni a periszkóp lencsét. Ez ugyanis idén csak a Pro Max modellbe fog beleférni. Bővebben erről itt olvashatsz: Állítólag jelentősen megváltozik az iPhone 15 Pro hangerőállítása – és egyéb pletykák.

Vajon valós a 9to5Mac által szerzett iPhone 16 Ultra CAD kép? Még ha az is, akkor is több mint 1 év van a telefon bejelentéséig, így az Apple simán változtathat rajta, ezért még ha nem is ez lesz a végleges design, elképzelhető, hogy ez a kiszivárogtatás most valódi.

Te mit szólsz hozzá, hogy még tovább nő az iPhone mérete?

Ez a cikk 9to5Mac: 6,9 colos kijelzőt kap az iPhone 16 Ultra itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Nyerj egy új iMac 24″-et az iSTYLE-tól!

www3.hu

Új, hivatalos Apple szerviz nyílt Budapesten, iStuff néven a Váci út 43-ban

www3.hu

E-TWOW Back To School: használt rollerek kedvezménnyel!

www3.hu