Image default
Mobil

Megjelent a palera1n – iOS 16-ot is támogató jailbreak az iPhone X és régebbi modellekre

Az utóbbi években egyre inkább a háttérbe szorult a jailbreak, aminek többek között az az oka, hogy az Apple egyszerűen kigyomlálta az olyan hibákat, amelyek ilyesmit is lehetővé tettek, újabb hibákat találni pedig egyre nehezebb – bár ez meg pont pozitív a felhasználók biztonsága szempontjából. Ezért nem is annyira meglepő, hogy a nemrég megjelent palera1n elsősorban a fejlesztőknek szól, és csak az iPhone X és régebbi modelleket támogatja, mert ezekben található meg a checkm8 által kihasználható, a bootromban található hiba, amit az Apple csak hardveres változtatással tudott javítani az újabb készülékekben.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a checkm8 által érintett készülékek bármely iOS-verzión feltörhetőek maradnak, hiszen a hiba nem szoftveres, hanem hardveres szintű. Így bár az Apple szoftveresen nyilván nehezítheti a jailbreaket még ezeken a modelleken is, azt megakadályozni nem tudja, és ezért viszonylag rövid időbe telik csak az adott iOS-verzió támogatásához módosítani egy jailbreakelő szoftvert. Nézzük, mit kell tudni erről!

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

Megjelent az iOS 16.2 – Freeform app, Apple Music Éneklés és más újdonságok

Fontosabb újdonságok: új Freeform app, Apple Music Éneklés funkció, a zárolási képernyő fejlesztései és SharePlay a Game Centerben.

iOS 16.2: már csak 10 percig működik az AirDrop esetén a Mindenki opció

Az iOS 16.2-vel az Apple megváltoztatja az AirDrop esetén a Mindenki opciót: az csak 10 percig elérhető, utána visszavált a Csak kontaktokra.

Megjelent az iOS 16.1.2 – optimalizált ütközésészlelés és egyéb fejlesztések

Továbbfejlesztett kompatibilitás vezeték nélküli szolgáltatókkal és optimalizált Ütközésészlelés funkció iPhone 14 és 14 Pro modelleken.

Megjelent az iOS 16.1.1 – két, a libxml2-t érintő hiba javítása

Két, a libxml2-t érintő hibát javít, amelyek alkalmazás bezáródását vagy jogosulatlan kódfuttatást tehettek lehetővé távoli támadó számára.

iOS 16: Élő tevékenységek és Dynamic Island, avagy kövesd élőben az ételkiszállítást

Az iOS 16 egyik újdonsága az Élő tevékenységek, amit még viszonylag kevés app támogat, a Dynamic Islanddel kombinálva pedig még jobb mindez.

Ez a cikk Megjelent a palera1n – iOS 16-ot is támogató jailbreak az iPhone X és régebbi modellekre itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

2021: új tokok és fóliák az iPhone-ra, iPadre, MacBookokra a SmartDiszkontban

www3.hu

Megjelent az iOS 14.5 – zárolás feloldása Apple Watch-csal, AirTag támogatás, hibajavítások

www3.hu

WSJ: az Apple megtiltotta az alkalmazottainak a ChatGPT használatát

www3.hu