iMessage tippek-trükkök, amikről esetleg nem tudtál
Mobil

iMessage tippek-trükkök, amikről esetleg nem tudtál

Az iMessage avagy az Apple üzenetküldési platformja az egyik legrégebbi, hasonlót a BlackBerry csinált még az Apple előtt, de természetesen akkoriban még egészen szerény volt a mobilos adatátvitel, kevés sáv, kevés elérés, leginkább csak a szöveges üzenetváltások jöhettek szóba. Ha visszaemlékszünk, az elején még MMS-re se volt képes az iPhone.

iMessage tippek-trükkök, amikről esetleg nem tudtál

Idővel ez persze fejlődött és az iMessage mára már az Apple felhasználók első számú üzenetküldő platformja, könnyedén küldhetünk vele üzeneteket, képeket és videókat ismerőseinknek, de persze nem csak erről van szó. Számos olyan funkcióval fel lett vértezve az évek során, ami mókássá vagy éppen hasznossá teszi ezt a platformot. Ebből fogunk néhányat most kiemelni, de ha van olyan tipped, amit esetleg mások nem tudhatnak, oszd meg hozzászólás formájában.

Az senkinek sem újdonság, hogy ha hosszan rányomunk a küldés gombra, akkor évek óta kiválaszthatóak különböző extrák, például a konfetti vagy a tűzijáték, azonban arról már például kevesebben tudnak, hogy ha beírjuk, hogy “Gratulálok” vagy “Boldog Születésnapot”, akkor is hasonlóan küldi el az üzenetet az Apple rendszere. Na de menjünk is mélyebbre.

Átváltások

Az első és talán kevésbé egyértelmű funkció az átváltások. Ha beírjuk, hogy 200 méter, vagy 20 euró, akkor ezeket is átváltja a rendszer, tehát adott esetben külföldön könnyebben látjuk azt, hogy mennyibe kerül egy hely, miközben beszélünk róla.

Nyilván ezekhez érdemes magyar nyelven használni a készüléket, mert úgy fogja a rendszer felismeri ezeket rendszeresen, de érdekes és hasznos funkciók, amikre bármikor szükségünk lehet.

Adott személy említése

Ugyanilyen az is, hogy ha a beszélgetésben lévő felek nevét beírjuk és rányomunk, akkor ő külön értesítést fog kapni arról, hogy beszéltünk róla.

Helyzetjelentés

Bár kevesen használják, de sokaknak már kevésbé újdonság, hogy helyzetünket is elküldhetjük, hogy követhessenek ismerőseink, ez lehet 1 óra, 1 nap vagy akár állandó is. Mi sokszor használjuk, amikor találkozunk egy adott helyen és egyszerre indulunk, hogy ki hol van, azonban van egy extra funkció, amivel sokkal jobban követhetjük a szeretteinket, az pedig a Helyzetjelentés.

Tegyük fel, hogy itt a jó idő, a gyerek már bringával jár a suliba, vagy a barátjától sötétedés után egyedül jön haza. Ilyenkor érdemes ezt a funkciót használni, amit az üzenetekben a + jelre nyomva és legörgetve találunk meg Helyzetjelentés címszó alatt.

Amint látható, ez egy elég komoly követés, mivel láthatjuk, hogy éppen használta-e a telefont az, aki megosztja a helyzetét, ha éppen kikapcsolják a telefont, sőt, pontosan látjuk is, merre halad és mi történt. Ezen kívül a mobilnetes Apple Watch-on keresztül is követhetjük, ha esetleg kikapcsolták volna a telefonját. Rendkívül hasznos lehet olyankor, amikor valakit biztonságban szeretnénk tudni.

Törölt üzenetek visszaállítása, beszélgetések kitűzése

Kevesen tudnak róla, de könnyedén visszaállíthatjuk a törölt üzeneteket is az iMessage-ben. Az Üzenetekben balra fent található Szerkesztés gombra kattintva megtaláljuk a Nemrég törölt elemek megjelenítése címszó alatt.

Itt rögtön megjegyezném a Rögzítés funkciót is, mellyel felülre rakhatunk egy-egy olyan kollégát, ismerőst, csoportot, akikkel gyorsabban, vagy sokkal többet kommunikálunk.

Matricák a fotóinkból

A matricákat biztos ismeritek már, emojikat szoktak leginkább küldeni az emberek matricaként. Az Apple egy ideje már elérhetővé tette nekünk, hogy egyes, akár az iPhone-nal készült fotókból is kiragadhassunk tartalmat, amikből matrica is készülhet. Természetesen ezek a kiskedvenceink szoktak lenni, macska, kutya egyéb állatfotók, matricák.

Kevesebben tudják esetleg, hogy egyszerre több állatot is ki lehet jelölni az adott képen, például ha két kutyánk van, akkor azok egyszerre is kijelölhetőek úgy, hogy a matrica létrehozásakor rányomunk a kis nyílra és azon belül az összes kijelölés funkcióra.

Remélem, volt olyan tipp, ami esetleg újdonság volt számodra, minden egyes nagyobb iOS frissítéskor érkeznek újdonságok az Apple üzenetküldő alkalmazásához, csak ezekre nem mindig jövünk rá azonnal. Ha neked is van olyan tipped, ami esetleg rejtett újdonság, oszd meg hozzászólás formájában.

Ez a cikk iMessage tippek-trükkök, amikről esetleg nem tudtál itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Újabb karácsonyi ajándékötletek az iKiegészítők jóvoltából + ingyenes házhozszállítás csak ma!

www3.hu

Az iPhone 12 Pro Max és az iOS 14.3 Apple ProRAW – fotóteszt és vélemény (képek)

www3.hu

Bloomberg: új számlapok is érkeznek az Apple Watch Series 7-tel

www3.hu