Image default
Mobil

Változtatott az Apple: már az éves díj nélkül is elérhetőek a fejlesztői béták!

Úgy tűnik, az Apple végleg elengedte azt a kérdést, hogy sokan gyakorlatilag jogosulatlanul használták a fejlesztői bétákat, mert mondjuk nem bírták kivárni a nyilvános bétát, mert az mindig a fejlesztői után válik csak elérhetővé, vagy csak nem akarták kifizetni a 99 dollárnak megfelelő éves díjat. Ez az esetek döntő többségében igazából teljesen lényegtelen csúszást takar csak, mert legrosszabb esetben is maximum 1 nappal a fejlesztői után megérkezik a nyilvános béta build is.

Egyetlen olyan helyzet van, amikor hosszabb idő is eltelik az első fejlesztői béta után, mire megérkezik belőle a nyilvános béta is: egy-egy újabb főverzió bétájánál. Jelen esetben például ez igaz az iOS 17-re is: a fejlesztői változat már elérhető, a nyilvános béta pedig csak júliusban érkezik majd. Nézzük, mi változott most!

Az Apple alapvetően már az iOS 16.4-gyel átalakította azt, hogy hogyan is férhetünk hozzá a bétákhoz: megszüntette a külön béta profilt, ehelyett a Szoftverfrissítés opcióban jelenik meg (pár másodperccel a megnyitása után) egy külön menüpont, amiben az Apple ID-nkkal való belépés után férhetünk hozzá a bétákhoz.

Ezzel kapcsolatban először felmerültek az olyan aggodalmak, hogy szigorít az Apple a bétákon, és teljességgel megakadályozza majd a fejlesztői béták illetéktelen használatát.

A helyzet azonban pont az ellenkezője lett, a fejlesztői központban leírtak már azt mutatják, hogy végre éves díj nélkül is, mindössze egy Apple ID-s bejelentkezéssel is elérhetőek a fejlesztői béták – ott van a pötty az OS beta releases esetén a Sign in with your Apple ID oszlopában is:

Ugyanez pár nappal ezelőtt még pötty nélkül volt:

Látható az is, hogy csak ez az egy dolog változott, és például egy appnak az App Store-ban való megjelenéséhez továbbra is meg kell fizetni az éves díjat, függetlenül attól, hogy az az app egyébként mondjuk ingyenes.

Ez a cikk Változtatott az Apple: már az éves díj nélkül is elérhetőek a fejlesztői béták! itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

TF1: élet az Apple Parkban a világjárvány idején

www3.hu

Megjelent az iPadOS 14.4.1 – fontos biztonsági módosítások

www3.hu

Reuters: már 2024-ben megérkezhet az Apple Car, a cég első, önvezetésre is képes autója

www3.hu