Image default
Mobil

Bloomberg: bivalyerős chip kerül az M3-as MacBook Pro-ba

A Bloomberg “hírhedt” újságírója, Mark Gurman legújabb “Power On” hírlevelében arról írt, hogy mire lesz képes a belépő szintű M3 Pro chippel szerelt MacBook Pro.

Információi szerint az Apple egy 12 magos CPU-val és 18 magos GPU-val ellátott M3 Pro chipen dolgozik, amit egy macOS 14-et futtató MacBook Pro-val tesztel jelenleg az Apple. Mekkora ugrást jelentene ez az M2 Pro-hoz képest?

Jelenleg a belépő M2 Pro chip a 14 colos MacBook Pro-ban 10 magos CPU-val és 16 magos GPU-val rendelkezik, vagyis alsó hangon is 2 extra magot kapunk az Apple-től.

És ha ez még nem lenne elég, a TSCM új, 3 nm-es gyártási technológiájával fog készülni az M3 Pro, ami még jobb akkumulátor-üzemidőt és teljesítményt fog eredményezni.

Gurman azért hozzátette, hogy mivel idén januárban lett frissítve a MacBook Pro család M2 Pro chipekkel, nem valószínű, hogy az Apple idén kihozza ezt a gépet, ellenben a sima M3-as gépek érkezése idénre szinte borítékolható.

Az Apple jelenleg is gőzerővel dolgozik egy M3 chippel szerelt iMac-en, MacBook Airen és Touch Bar MacBook Pro-n, és ha minden jól megy, ezeket az év végén vagy jövő év elején már meg is vásárolhatjuk.

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lesz több új M2-es gép, hiszen ha minden igaz, a WWDC-n lerántja a leplet az első 15 colos MacBook Airről. Erről bővebben itt olvashatsz: Mire számíthatunk az idei WWDC-n?

A jobb gyártási technológia és a több mag minden bizonnyal annak az előszele, hogy az M3 chipek erősek lesznek és ha hihetünk Gurmannak, ez a 12/18 magos konfiguráció az alap M3 Pro chip lesz, vagyis az új MacBook Pro ennél sokkal durvábbra is összeállítható lesz CTO-ként.

Te is minden megtakarításoddal egy új MacBook Pro-ra gyűjtesz ilyen hírek után?

Ez a cikk Bloomberg: bivalyerős chip kerül az M3-as MacBook Pro-ba itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Elérhető az első iOS 17.1, iPadOS 17.1, watchOS 10.1, tvOS 17.1 és macOS Sonoma 14.1 béta

www3.hu

Végre tudjuk, hogy milyen képfrissítéssel rendelkezik az Apple Vision Pro

www3.hu

WWDC23: az Apple bemutatta a tvOS 17-et – új Vezérlőközpont, Emlékek képernyővédő, FaceTime, távirányító keresése

www3.hu