Image default
Mobil

Bloomberg: nem csak egyszeri termékként gondol az Apple a Mac Studio-ra

Amikor az Apple bemutatta a Mac Studio-t, akkor sokan úgy tekintettek rá, hogy az csak egy egyszeri termék, hogy az Apple tudjon valamit kínálni a profiknak, amíg el nem készülnek az új Mac Pro-val.

Azonban úgy tűnik, hogy nem ez a helyzet és a Mac mini és a Mac Pro között a jövőben is lesz hely egy Mac Studio-nak. Hurrá!

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója és hírhedt Apple kiszivárogtató most két új Mac Studio modellről írt a hírlevelében.

Ha minden igaz, akkor még nincs teljesen rögzítve, hogy ez a két új modell mikor érkezik, így sajnos nem tudjuk megmondani, hogy mi lesz benne és mikor vásárolhatjuk meg, de mindenesetre biztató, hogy az Apple még tervez a masinával.

A jelenlegi, első generációs Mac Studio-t az Apple tavaly márciusban mutatta be: Itt a Mac Studio és az új Apple Studio Display.

Ebben a gépben debütált az M1 Ultra chip, amely megmutatta, hogy az Apple-nél milyen sorrend áll az Ultra, Max és Pro szavak mögött, és mind a mai napig ez a legerősebb Apple Silicon chip.

Januárban beszámoltunk róla, hogy M2 Ultra chippel fog megjelenni az új Mac Pro: Bloomberg: tavasszal érkezhet az új, M2 chipes Mac Pro.

Eredetileg a Mac Pro az M2 család Extreme változatát kapta volna, de az Apple végül úgy döntött, hogy az M2 Ultra is elég lesz. Épp ezért viszont nem lenne bölcs részükről, ha az M2 Ultrát a Mac Studio-ban mutatnák be, hiszen az új Mac Pro presztízskérdés is, és megjelenésekor a leggyorsabb Mac-nek kell lennie.

Épp ezért a következő Mac Studio-ra valószínűleg az M3-as chipek megjelenéséig várnunk kell, egészen pontosan az M3 Max és M3 Ultra chipekig, ami a gép frissítését 2024-re tolja.

Sajnálatos hír ez a Mac Studio rajongóinak, de teljesen érthető, ha az Apple ütemtervét ismerjük.

Te várod már az új Mac Studio-t vagy inkább az új Mac Pro izgat?

Ez a cikk Bloomberg: nem csak egyszeri termékként gondol az Apple a Mac Studio-ra itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Megjelent az iOS 14.4 – apróbb fejlesztések és hibajavítások

www3.hu

MIT Technology Review: az Apple magasodó kertfalának mellékhatásai

www3.hu

A MayTree acapella társulat újrateremtette az iPhone hangjait

www3.hu