Image default
Mobil

Endel AI: személyre szabott zenék, hangok, melyek segítenek koncentrálni és pihenni

Egy ideje már foglalkozunk itt a Szifon.com-on a testünkkel és lelkünkkel, legyen szó edzésről vagy különböző stresszoldó alkalmazásokról. Manapság már nagyon köztudatban vannak azok az appok, amik segítenek nekünk picit elmenekülni mindennapok elől. Az Endel alkalmazást nagyjából 2 hónapja használom már munkára, pihenésre és különböző feladatok koncentrált elvégzésére.

Nem véletlen kerül egyre több fülhallgatóba a zajszűrés opció, mert manapság rengeteg számít, hogy mit hallunk. Tudatalatt rengeteg hangot, zajt kiszűrünk és ugyanitt rengeteg egyedi hang pedig jó hatással lehet ránk. Az Endel úgy állítja össze a Te “zenédet”, hogy figyelembe veszi a napszakot, az időjárást, a pulzusszámot és az aktuális helyzetedet is. Az Endel folyamatosan javítja a fókuszt és csökkenti a stresszt.

A múltkori podcastben már beszéltem az Endelről, a podcast végén itt lehet meghallgatni, de ígértem, hogy egy külön cikket is szentelek neki. Ingyenesen kipróbálható alkalmazásról van szó, aminek a prémium előfizetése sem akkora összeg, hogy ne fizetné ki az ember és számos alkalommal segített már koncentrálni. Például ma reggel is ezzel kezdtem a napot.

Azt mindannyian tudjuk, hogy a környezetünk hatalmas hatással van a belsőnkre, arra, hogy éppen milyen kedvünk van, vagy mennyire tudunk koncentrálni.

Ilyen környezeti változó lehet a levegő minősége, a napfény, és vele együtt az esti világítások, illetve a hangok is. Ezek mind-mind befolyásolják a közérzetünket, gyerekkorunkban nem véletlen voltunk kiküldve levegőre vagy éppen tárva-nyitva a nagy ablak naponta legalább kétszer. A levegő mérésére én a Netatmo-t használom, de részletesen írtam már a Dyson-os cikkemben is erről.

Az Endel zenészekkel és az AI segítségével állít össze személyre szabott zenét, ami különböző problémákat oldhat meg. Segíthet az alvásban, vagy éppen a stresszhelyzetekben, de különböző munkákhoz egyedi, a fókuszálást segítő zenét is kaphatunk.

Az Endelt 14 napig ide kattintva lehet kipróbálni, minden bizonnyal megtaláljátok a számotokra megfelelő zenét benne. 🙂

Ez a cikk Endel AI: személyre szabott zenék, hangok, melyek segítenek koncentrálni és pihenni itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Elérhető az első iOS 14.4, iPadOS 14.4, watchOS 7.3 és tvOS 14.4 béta

www3.hu

Elérhető az iOS 14.7, iPadOS 14.7, watchOS 7.6, tvOS 14.7 és macOS Big Sur 11.5 RC verziója

www3.hu

iDOS 2: így futtathatsz Windows 3.1-et az iPaden

www3.hu