Image default
Mobil

Beépített kijelzős AirPods tokról álmodik az Apple egy szabadalomban

Az Apple 2021 szeptemberében adta be a szabadalmat egy olyan AirPods töltőtokra, amin egy érintőkijelző is található. A szabadalom “Eszközök, módszerek és grafikus felhasználói felületi interakciók fülhallgató tokra” névre hallgat.

Az érintőkijelző lehetővé tenné, hogy irányítsd a hangforrást vagy akár támogatott alkalmazásokat is. Van létjogosultsága egy ilyen ötletnek?

Az Apple szerint van, mégpedig azért, mert a “hangkimeneti eszközök tartói passzív eszközök, amik csak a kimeneti eszközök töltésére szolgálnak” és a “fülhallgató tokok kihasználtsága növelhető, miközben a felhasználó számára a fülhallgató irányítása javítható azzal, ha a a fülhallgató tokját egy interaktív felhasználói felülettel konfiguráljuk, ami lehetővé teszi a felhasználói irányítást a vezeték nélküli fülhallgató műveleteinek elérésére”.

Ha ez nem győzött volna meg, a szabadalom még részletesebben is belemegy:

Szükség van egy olyan fülhallgató tokra, ami képes ellátni olyan irányítási műveleteket, amiket hagyományosan a fülhallgatóhoz társítanak (mint például a lejátszás vezérlése, hangforrás állítása stb.). Ezen felül szükség van arra, hogy a fülhallgató tokja információt szolgáltasson a felhasználónak haptikus visszajelzéssel vagy kijelzőn keresztül. Az ilyen módszerek és felületek kiegészíthetik a vezeték nélküli fülhallgatók megszokott irányítását, és az ilyen megoldások csökkenthetik az interakciók hosszát, mennyiségét vagy megváltoztathatják őket, így jobb ember-gépi viszonyt kialakítva.

Az Apple elképzelései szerint a tokon lévő érintőkijelző a haptikus visszajelzéseknek köszönhetően úgy is kezelhető lenne, hogy a felhasználó nem néz rá és így is tudná kezelni a lejátszást, módosíthatná a hangerőt vagy akár kedvencnek is jelölhetné az éppen aktuális muzsikát.

Különböző gesztusokon keresztül Siri is elérhető lenne a töltőtokon és a töltőtok megszorítása is egy gesztus lenne, amivel például kapcsolhatóvá válna a zajszűrés módja.

A zenelejátszás mellett az AirPods töltőtokja más alkalmazások kezelésére is alkalmas lehetne, így egyenesen a töltőtokról elérhetővé válna a Telefon, Mail, Üzenetek, Kamera, Naptár, Időjárás, Térképek és még sok más hasznos alkalmazás is.

Lejátszás vezérlésében a 3 gombos, vezetékes Apple fülhallgató volt a király, melyről állíthattad a hangerőt, elsüthetted vele a kamerát, elindíthattad Sirit, szüneteltethetted a lejátszást, ugorhattál az előző és következő számra is, és még biztos volt olyan trükkje, ami így elsőre nem ugrik be több év távlatából.

Ezen funkciók elérése az AirPods-zal komplikáltabb vagy teljesen lehetetlen egyes esetekben, ezért érthető, hogy mi motiválta az Apple-t ennek a szabadalomnak a létrehozására, de személy szerint én nem hiszek a kijelzős AirPods töltőtokban.

Kicsit úgy érzem, hogy ezzel már visszakanyarodnánk az eredeti iPodok világába.

A megszorítás gesztus viszont menő, az sokkal praktikusabb lenne, mint az iPhone elővétele, Vezérlőközpont lehúzása, hangerőcsúszka hosszan nyomása és mód váltása, ami a jelenlegi munkafolyamat a zajszűrési mód állítására.

Neked tetszene egy kijelzős AirPods töltőtok?

Ez a cikk Beépített kijelzős AirPods tokról álmodik az Apple egy szabadalomban itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Új aloldalon tájékoztat az Apple az Aktiválási zár kikapcsolásának lehetőségeiről

www3.hu

Bloomberg: új M-szériás chipeken dolgozik az Apple

www3.hu

Digitimes: miniLED kijelzőt kaphat az új 16 colos MacBook Pro

www3.hu