Image default
Mobil

Hamarosan itthon is elérhetőek lehetnek az Apple által felújított, “refurbished” termékek

Külföldi országokban az Apple már régóta forgalmazza az általa felújított készülékeket is, amelyeket a teljesen új készülékekkel szemben olcsóbban tudunk megvásárolni. Az ilyen, “refurbished” készülékek minden esetben új készülékházat és a hordozható eszközök esetén új akkumulátort is kapnak, illetve bármi más alkatrészüket is újra cseréli az Apple szervizközpontja, amennyiben az szükséges.

Az Apple Store app alapján a jelek szerint ez a lehetőség hamarosan hazánkban is elérhetővé válhat, mert a Mac és iPhone kategóriákban lejjebb görgetve megjelent a Minősített felújított termék opció, noha termékek egyelőre még nem kerültek be alá, illetve a webes aloldal sem érhető el magyarra átírva a linkjét.

Jelenleg csak az Apple Store appban látszik

Ha megnyitjuk az Apple Store (tehát nem az App Store!) appot, akkor abban a Vásárlás fülön lejjebb görgetve a Mac és az iPhone kategóriákba lépve szintén lejjebb görgetve fogjuk megtalálni a Minősített felújított termék opciót:

Jelenleg azonban hiába nyomunk rá ezekre, még nincs alattuk egyetlen termék sem:

Ameddig nem jelennek meg itt ténylegesen megvásárolható termékek, addig még akár az is elképzelhető, hogy csak valami hiba miatt bukkant fel itthon ez az opció az Apple Store appban.

De remélhetőleg mégsem erről van szó, és tényleg elérhetővé válhatnak itthon a felújított termékek is.

[appstore id=”375380948″]

Mit jelent az, hogy felújított?

Amikor valaki leadja a készülékét javításra és azt az Apple egy teljesen új készülékre cseréli ki neki, vagy pedig új készülék vásárlásánál kedvezményért cserébe visszaadja az Apple-nek, akkor az ilyen készülékeket a cég felújítja, és újból értékesíti.

Az amerikai Apple Store oldalán ez így néz ki:

A felújítás során a készüléket megvizsgálják, megtisztítják, a hibás alkatrészeit kicserélik, illetve iOS eszközöknél minden esetben új készülékházat, kijelzőt és új akkumulátort is adnak neki, majd pedig egyszerű fehér dobozba kerül, és az új készülékekhez egyébként járó tartozékokat is megkapja:

Ez tehát azt jelenti, hogy a készülék kívülről teljesen új, de egyes alkatrészei már mondhatni “bejáratódtak”, és bármi, ami nem ment át a tesztelésen, cserére került benne, és ezért cserébe az Apple kedvezményes áron árulja.

Mivel a felújítást maga az Apple (illetve hivatalos szervizközpontja) végzi, így ezekre a készülékekre természetesen ugyanúgy van jótállás, illetve 90 napos díjmentes támogatás, valamint köthető rájuk AppleCare+, és jár utánuk az új készülék vásárlása miatt kapott egyéb kedvezmény is, mint például az ajándék három hónapos Apple News+ vagy Apple Fitness+ előfizetés.

Összegezve

Érdeklődve várjuk, mikor jelennek meg tényleges termékek a Minősített felújított termék opció alatt, illetve mikor válik elérhetővé magyarul is az Apple refurbished termékeket mutató aloldala.

Szintén érdemes kiemelni azt, hogy noha egyes külföldi országok esetén például az iPad, az Apple TV vagy egyes kiegészítők (például a Studio Display) is elérhető, úgy itthon az Apple Store appban jelenleg csak a Mac és az iPhone esetén jelenik meg ez az új, de jelenleg üres opció.

Ez utóbbi pedig igazából nem olyan meglepő, mert míg mondjuk az Apple Watch az USA vagy az Egyesült Királyság esetén szintén megtalálható refurbished termékként, addig Ausztriában vagy Németországban nem.

Köszönjük a tippet Dávidnak!

Ez a cikk Hamarosan itthon is elérhetőek lehetnek az Apple által felújított, “refurbished” termékek itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

WSJ: interjút adott Craig Federighi az iOS 14.5 tevékenységkövetési újításáról

www3.hu

Lehet még újra csúcson az Intel?

www3.hu

Spotify – Közös nevező listák a barátaiddal

www3.hu