Mobil

Elsőre úgy tűnt, hogy utólag is bővíthető lehet a Mac Studio tárhelye, de kiderült, hogy mégsem

A Mac Studio megjelenése után azt rögtön többen is szétszedték, és így kiderült, hogy az SSD memóriachipjei nincsenek az alaplapra forrasztva, mint jó pár éve szinte kivétel nélkül az összes modell esetén, hanem egy külön csatlakozóban kaptak helyet egy kis lapkán, mint amilyen például egy M.2-es modul. Ebből a csatlakozóból ráadásul nem is csak egy, hanem rögtön kettő darab is van a Mac Studio alaplapján, ami alapján rögtön szárnyra is kelt a hír, hogy hurrá, végre egy utólag is bővíthető gép!

Sajnos azonban némi kísérletezés és tesztelés után kiderült, hogy az Apple csavart a dolgon: ezek a kicsi lapkák valójában a jelek szerint nem tekinthetők valódi SSD-nek, leginkább csak a memóriachipek vannak rajtuk, a vezérlést a gép maga végzi. Ennek alapján jelenleg egyelőre nincs mód a felhasználó általi, utólagos bővítésre, de persze ez bármikor változhat a jövőben. Nézzünk meg pár, ezzel kapcsolatos videót, és hogy mit lehet erről tudni.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

Videók: befutottak az első tesztek és vélemények a Mac Studio és a Studio Display kapcsán

Sok szempontból nincs egyetértés a vélemények közt, de annyi látszik, hogy az Apple nagy dolgot tett le az asztalra a Mac Studio-val.

Egyelőre elbúcsúzhatunk a 27 hüvelykes iMac-től

Az Apple március 8-i eseménye egyelőre a 27 hüvelykes iMac-től való búcsút is jelentette, de a hírek szerint ez a búcsú csak átmeneti.

A réz hőelvezető modul adja az M1 Ultra processzoros Mac Studio gép súlytöbbletét

Az M1 Ultra chippel szerelt Mac Studio csaknem 1 kilogrammal többet nyom a mérlegen M1 Max chipes testvérénél. Az ok a réz hőelvezető modul.

Geekbench eredményeken a kedd esti újdonságok: az M1 Ultra és az iPhone SE 3

Az iPhone SE 3 teljesítményében az iPhone 13 minihez hasonló, de az új Mac Studio-ban található M1 Ultra eredményei meg fognak lepni!

Itt a Mac Studio és az új Apple Studio Display

Az Apple megmutatta az új Mac Studio-val és a Studio Display-jel, hogy mit szánnak a profiknak addig, amíg elkészülnek az új Mac Pro-val.

Ez a cikk Elsőre úgy tűnt, hogy utólag is bővíthető lehet a Mac Studio tárhelye, de kiderült, hogy mégsem itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

A 9to5Mac-től Jeff Benjamin egy hosszabb videón mutatja be a macOS Monterey újdonságait

www3.hu

A zene, ami összekapcsol minket – avagy a legjobb Muzix ajánlatok Karácsonyra!

www3.hu

Elhagyja az Intelt a jelenlegi vezérigazgatója, Bob Swan

www3.hu