Mobil

Igazságügyi elemzéssel oldódott meg az Apple I számítógép kézírásos sorszámának rejtélye

Az Apple rajongók, illetve a cég történetét figyelemmel kísérők már minden bizonnyal hallottak a fennmaradt Apple I számítógépek alaplapján látható kézírásos sorszám rejtélyéről. Steve Jobs és Steve Wozniak, az Apple alapítóinak régebbi elmondása szerint nem tőlük származott az említett sorszám. Daniel Kottke, aki annak idején összeszerelt és tesztelt néhány alaplapot, szintén cáfolta, hogy ő írta volna rá ezt a sorszámot. Így volt ezzel a Byte Shop tulajdonosa, Paul Terrell is, aki 50 darabot vásárolt az Apple I számítógépekből.

Miért is ez a nagy felhajtás, és miért volt szükség az igazságügyi kézírás szakértő bevonására? Nos, Steve Jobs tagadása ellenére az alaplapon lévő felirat nagyon hasonlít az ő kézírására. Mivel a néhai Apple vezér egyébként ritkán adott autogramot, ez rendkívül értékessé teszi a kézírását, amely jelentősen növelheti egy-egy, ezzel ellátott eszköz értékét, például az aukciós oldalakon. Achim Baqué, az Apple 1 Registry (az összes, fennmaradt Apple I számítógép listája) oldal üzemeltetője végül úgy döntött, megpróbálja megfejteni a rejtélyt, ezzel bizonyosságot is nyerve a hitelességről.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

Aukcióra bocsátottak egy “első Apple Watch” modellt 1988-ból – egy Seiko WristMac-et…

Az óra nem valami korai Apple Watch prototípus, hanem csak azért kapta a WristMac nevet, mert kompatibilis volt az akkori Macintosh-okkal.

Wall Street Journal: Jony Ive visszaemlékezése Steve Jobs halálának 10. évfordulóján

Ive Jobs búcsúztatásán mondott beszéde óta most először emlékezett meg nyilvánosan a kettejük közel 15 évet felölelő együttműködéséről.

Tíz éve halt meg Steve Jobs

Steve Jobs, aki több iparágban is jelentős nyomot hagyott maga után, tíz éve, 2011. október 5-én halt meg, amiről Tim Cook idén is megemlékezett.

Tíz éve mondott le Steve Jobs az Apple vezérigazgatói pozíciójáról

Tíz éve történt, hogy Steve Jobs azonnali hatállyal lemondott az Apple vezérigazgatói pozíciójáról, és utódjaként Tim Cookot nevezte meg.

Giulio Zompetti révén előkerült egy iPod touch prototípus, amelyen még OS X fut

Újabb prototípus került elő, Giulio Zompetti ezúttal egy iPod touch-ot mutatott be a nyilvánosságnak a 9to5Mac cikkén keresztül.

Ez a cikk Igazságügyi elemzéssel oldódott meg az Apple I számítógép kézírásos sorszámának rejtélye itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Május 18-án, azaz holnap érkezhet a harmadik generációs AirPods és az Apple Music Hi-Fi

www3.hu

Apple Watch Ultra 2: új processzor, új kézmozdulat, és egyéb újdonságok

www3.hu

Ming-Chi Kuo: nagy előrelépés lesz az AirPods Pro 2

www3.hu