Mobil

Németország 7 év frissítési és javítási kötelezettséget szorgalmaz a mobilok esetében

Az Apple és a Google méretű okostelefon gyártókat kötelezni kellene arra, hogy a mobileszközeikhez a biztonsági frissítéseket és alkatrészeket a megjelenést követően legalább további hét éven keresztül biztosítsa. Ez áll a német kormánynak az Európai Unióhoz intézett új, környezetvédelmi felelősségre vonatkozó javaslatában.

Az Európai Bizottság egyébként nemrég azt javasolta, hogy a mobilkészülék gyártók öt évig biztosítsanak szoftverfrissítéseket és alkatrészeket modelljeikhez, a táblagép alkatrészek esetében pedig hat évig. Arra is rákényszerítenék a gyártókat, hogy tegyék közzé az alkatrészek árait, és biztosítsák, hogy azok ne emelkedjenek, javítás esetén az alkatrészeket pedig legfeljebb öt munkanapon belül szállítsák le.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

Így készítettem régi, analóg Zenit fényképezőgépből okoslámpát

Egy régi, használhatatlan analóg Zenit fényképezőgépből készült okoslámpa Philips HUE izzóval minden fotós számára tökéletes dísz lehet.

Spot: robot “kutya” a Boston Dynamics-tól

Szakadjunk el egy kicsit az Apple hírektől, hogy egy robot “kutya” ügyeskedését nézzük. Ő Spot, a Boston Dynamics 75 ezer dolláros robotja!

Nem lesz többé „röntgen” mód az új OnePlus 8 Pro-n

A OnePlus úgy döntött, hogy legújabb zászlóshajójuk, a OnePlus 8 Pro egyik leglátványosabb újítását, a színszűrős “röntgen” kamerát ideiglenesen letiltják.

Utam az iPhone-ig – első rész: Pannon Praktikum Classic tarifacsomag és Philips Fizz

Ebben a cikksorozatban arról a pár készülékről emlékeznék meg érdekességképp, amelyeket még az első iPhone megvásárlása előtt használtam.

Javíthatatlan iPhone, iPod, iPad vagy Apple Watch? Legyen belőle modern műalkotás!

Pár Apple-felhasználó barátomat leptem meg egy-egy darabokra szedett és bekeretezett iPhone-nal még karácsonyra – de talán másokat is érdekelhet ilyesmi.

Ez a cikk Németország 7 év frissítési és javítási kötelezettséget szorgalmaz a mobilok esetében itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Elérhető a nyolcadik iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 és tvOS 17 béta

www3.hu

Teljesen megújul az Időjárás alkalmazás az iOS 15 alatt

www3.hu

Azonnali szoftverfrissítéssel indult az iPhone 15 modellek pályafutása is

www3.hu