Ezek miatt frissíts iOS 17.5-re illetve 17.5.1-re – nézd meg a videókat!
Mobil

Ezek miatt frissíts iOS 17.5-re illetve 17.5.1-re – nézd meg a videókat!

Május 13-án megjelent az iOS 17.5 és olyan sok újdonságot nem írt az Apple a leírásba, de egy közel 6GB-os frissítést kaptunk, szóval voltak azért újdonságok, csak éppen nem minden volt aktuális hazánk számára. A 9to5Mac nagyon szépen összeszedte egy videóban a változásokat, amit érdemes megnézni, de a MAC-Tech Nektek magyar YouTube csatorna videói is jók, mert ott magyarul láthatjuk az egyes újdonságokat.

Ezek miatt frissíts iOS 17.5-re illetve 17.5.1-re – nézd meg a videókat!

Összességében nem csak egy videót, hanem többet is érdemes megnézni, hogy mindennel találkozzuk, mert amikor a cikkek megjelentek a frissítésről, ezeknek az apróbb újdonságoknak a nagy részét még nem tudtuk, tehát érdemes most újra beleásni magunkat. Ezen kívül aki még nem frissített az iOS 17.5.1-re, mindenképp tegye meg, mert az több sebezhetőséget is javít, minimálisan még akár az akkumulátor idő is javulhat.

Pár dolgot most külön kiemelnék. Az egyik újdonság a könyvekben lévő Olvasási célkitűzéseket érinti, itt a célt jelző kis ikon kapott új designt. Mióta láttam a Siló sorozatot, azóta olvasom a könyveit a szerzőnek. Különösen ajánlom egyébként magát az Apple TV+ sorozatot és digitális könyveket is. Sajnos nagyon-nagyon keveset olvas a magyar átlagember, pedig manapság minden könyv megvásárolható digitális változatban is, akár magyarul is!

Arról nem is beszélve, hogy az alkalmazásban ingyenes kiadványokkal is találkozhatunk, és olyan könyvekkel is, amik kifejezetten gyerekeknek szólnak és egy utazás alatt foglalkoztathatjuk a gyerekeket velük.

Ez akár a gyerekeknek is lehet egyfajta célkitűzés, hogy legalább 10 percet olvasson naponta, ha már nyomogatja az iPadet. Egyébként érdemes körülnézni a könyvek alkalmazásban több szempontból is. Te hány percet olvasol napjában?

Ahogy említettem, a MAC-Tech Nektek YouTube csatornáját is érdemes követni, mert képekkel, videókkal bemutatva láthatjuk az újdonságokat, és ő készített videót az iOS 17.5.1-es frissítésről is, ami egy egészen érdekes hibát javított, tehát nem szabad félvállról kezelni.

Utószóként még lássuk a külső alkalmazásboltokból és böngészőből letölthető alkalmazásokat. Mi jó néhány éve a Setappot használjuk a macOS-en, tehát a laptopjainkon. Ez egy olyan alkalmazásbolt, ahol közel 10 euróért havonta több száz alkalmazást kapuk meg, amik folyamatosan frissítve is vannak. Erről egyébként ebben a cikkben írtam bővebben, érdemes elolvasni, mert ez azért közel sem rossz deal, sőt.

Ráadásul az Európai Bizottság legfrissebb, április 29-i döntése értelmében a digitális piacokról szóló rendelkezés kötelezni fogja az Apple-t arra, hogy az iPhone-ok után az iPadeken is elérhetővé tegye például az alternatív alkalmazásboltok és böngészőmotorok használatát. Ez viszont jelenleg még nem elérhető az iPadek esetén.

Összességében elmondható, hogy ez a felhasználóknak kedvezhet, mert a fejlesztők olcsóbban adhatják az alkalmazásaikat, vagy többet kereshetnek velük. Kérdés, ez mivel jár majd a jövőben.

Te mit gondolsz erről? Frissítettél már az iOS 17.5.1-re?

Ez a cikk Ezek miatt frissíts iOS 17.5-re illetve 17.5.1-re – nézd meg a videókat! itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Megjelent az iPadOS 16.5.1 – egy hiba és két sebezhetőség javítása

www3.hu

Többek között ezek az újdonságok érkeztek az iOS 15.4 második bétájával

www3.hu

WWDC23: melyik előzetes pletykák bizonyultak végül hamisnak?

www3.hu