Új funkciókkal és lehetőségekkel érkezett meg az Apple Pencil Pro
Mobil

Új funkciókkal és lehetőségekkel érkezett meg az Apple Pencil Pro

Az Apple ma délután bemutatta az új iPad Air és iPad Pro modellek mellett az Apple Pencil legújabb generációját is. Az új Pencil új funkciókat is magával hoz, köztük például Lokátor támogatást, illetve a szorítás, a ceruzaforgatás és a fizikai visszajelzés lehetőségét, amelyek pedig sokkal könnyebbé teszik a vele való alkotás folyamatát.

Új funkciókkal és lehetőségekkel érkezett meg az Apple Pencil Pro

Az új modell ugyanakkor csak a legújabb iPadekkel kompatibilis, az ára viszont megegyezik a második generációs Apple Pencillel. Nézzük, mit kell tudni róla az Apple szerint!

Az Apple Pencil Pro még több csodás képességgel segít megvalósítani az elképzeléseidet. Fejlett funk­ciói – köztük a szorítás, a ceruzaforgatás és a fizikai visszajelzés – minden eddiginél intuitívabbá teszik a művészi alkotást, a jegyzetelést és a jelöl­getést. A Lebegtetés funkcióval előre meg­nézheted, hogy az Apple Pencil Pro pontosan hol fogja megérinteni a kijelzőt, dupla koppintással pedig szélsebesen válthatsz az eszközök között. Ha otthon vagy útköz­ben elkevernéd az Apple Pencil Pro-t, a Lokátor appal könnyedén meg­ke­res­he­ted. Az Apple Pencil Pro mág­nesesen csatlakozik az iPaded oldalához, vala­mint a párosítása és a töltése is ezen a kapcsolaton át történik.

Gesztusok

Az Apple Pencil Pro három teljesen új funkciót is magával hoz, ezek a szorítást, a ceruzaforgatást és a fizikai (haptikus) visszajelzést jelentik, és természetesen ugyanúgy támogatja a második generációs modellben is elérhető dupla koppintás illetve lebegtetés funkciókat is.

Szorítás

Az Apple Pencil Pro érzékeli, ha egy pilla­nat­ra jobban meg­szorítod, és megjelenít egy új palettát, amellyel gyorsan vált­hatsz eszközt, vonal­vastag­sá­got vagy színt.

Az animáción egy kéz írásra kész helyzetben tartja az Apple Pencil Prót. A felhasználó hüvelyk- és mutatóujja között összenyomja az Apple Pencil Prót, aktiválva az új szorítási funkciót, amely megnyit egy felületet az új eszközpalettával.

Ceruzaforgatás

Az új giroszkóp lehetővé teszi, hogy az Apple Pencil Pro for­gatásával precízen szabályoz­hasd a formázott toll- és ecsetvonásokat.

Egy felhasználó íves vonalakat húz fényes zöld színben az Apple Pencil Pro új ceruzaforgatás funkciójával. A felhasználó elforgatja az Apple Pencil Prót, a vonások pedig az íven végighaladva vékonyból vastaggá változnak.

Fizikai visszajelzés

Az egyedi haptikus motor pon­tos, jól ér­zékelhető visszajel­zést ad. Amikor meg­szorítod, vagy duplán rákoppintasz az Apple Pencil Pro-ra, finom pul­zálással erősíti meg, hogy vette az utasítást.

Egy felhasználó írásra kész helyzetben tartja hüvelyk- és mutatóujja között az Apple Pencil Prót a szár alsó harmadánál fogva. A felhasználó megnyomja az Apple Pencil Prót, aminek hatására kék fény villan, a felhasználó által érzékelt fizikai visszajelzést jelképezve.

Apple Pencil-lebegtetés

Pontosan megmutatja, hogy hol fog az Apple Pencil a ki­jelzőhöz érni. Így még precí­zebben írhatsz, skic­cel­hetsz és illusztrálhatsz.

Az Apple Pencil Pro hegye lefele áll, egy kijelző irányába. A kijelzőt pöttyök töltik ki, amelyek a felette mozgó Apple Pencil Pro hegyét követve elemelkednek a kijelző felületéről. Az Apple Pencil hegye hozzáér a kijelzőhöz, és a pöttyök eltűnnek – ez azt jelképezi, ahogy az Apple Pencil lebegtetés funkciója még azelőtt kapcsolatot teremt az Apple Pencil Pro és az iPad között, hogy a ceruzahegy a kijelzőhöz érne.

Dupla koppintás

Ha duplán az Apple Pencil Pro szárára koppintasz, gyorsan válthatsz a különböző eszkö­zök, például a toll és a radír között.

Egy felhasználó a hüvelyk- és mutatóujja között tart egy Apple Pencil Prót. Mutatóujjával a felhasználó kétszer rákoppint az Apple Pencil Pro szárának alsó harmadára. Felvillan egy fény, jelezve, hogy a dupla koppintás funkció aktiválta a műveletet.

Lokátor támogatás

Ez az első Apple Pencil modell, amelyiket már meg tudjuk keresni a Lokátorral, ha esetleg nem találnánk, mert mondjuk huncut módon elbújt az asztalunkon pár papírlap alatt.

Megjelenés, ár, kompatibilitás

Az Apple Pencil Pro már ma megrendelhető, és május 15-ével kerül a boltok polcaira. Mivel azonban csak a legújabb, szintén ma bejelentett iPad Air és iPad Pro modelleket támogatja, így meglévő iPadhez értelmetlen megvásárolni.

Az ára megegyezik a második generációs Apple Pencillel, tehát itthon 62 990 Ft-ba kerül.

Ez a cikk Új funkciókkal és lehetőségekkel érkezett meg az Apple Pencil Pro itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Megjelent a tvOS és HomePod Software 16.2 – teljesítménnyel és stabilitással kapcsolatos fejlesztések

www3.hu

Megérkeztek az új generációs, Apple Watch Ultra szíjak az iKiegészítőkhöz!

www3.hu

Megjelent az iPadOS 17.1.1 – elsősorban egy widget hiba javítása

www3.hu