Megjelent az iOS 17.2 – Napló app, fejlesztések a Művelet gombhoz és a Kamera apphoz, és egyebek
Mobil

Megjelent az iOS 17.2 – Napló app, fejlesztések a Művelet gombhoz és a Kamera apphoz, és egyebek

Az Apple kiadta az iOS 17.2-t, ami több újdonsággal is szolgál, illetve szokásosan fejlesztéseket és hibajavításokat is tartalmaz. Emellett érkezett még iPadOS 17.2, watchOS 10.2, tvOS 17.2, HomePod Software 17.2, macOS Sonoma 14.2, illetve macOS Ventura 13.6.3 (22G436), macOS Monterey 12.7.2 (21G1974), valamint iOS 16.7.3 (20H232) és iPadOS 16.7.3 (20H232) is.

Megjelent az iOS 17.2 – Napló app, fejlesztések a Művelet gombhoz és a Kamera apphoz, és egyebek

Ebben a frissítésben bemutatkozik a Napló, amely teljesen új módot kínál az élet pillanataival kapcsolatos elmélkedésekhez és az emlékek megőrzéséhez. Ez a kiadás továbbá fejlesztéseket tartalmaz a Művelet gombhoz és a Kamera apphoz, valamint egyéb funkciókat, hibajavításokat és biztonsági frissítéseket az iPhone-hoz.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 17.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Napló

  • Az új Napló appban írhat élete apró pillanatairól és nagy eseményeiről, gyakorolhatja a hála érzését, és javíthatja a mentális jóllétét.
  • A naplózási javaslatok a kiruccanásait, fotóit, edzéseit és sok mást intelligens módon, a naplójához adható pillanatokba csoportosítva segítenek emlékezni az élményeire.
  • A szűrők segítségével gyorsan megtalálhatja a könyvjelzővel ellátott bejegyzéseit, vagy megjelenítheti a mellékletekkel rendelkező bejegyzéseket, így felidézheti és átgondolhatja élete kulcsfontosságú pillanatait.
  • Az ütemezett értesítések segítségével következetes naplóírási gyakorlatot alakíthat ki, mivel ezek a kiválasztott napokon és időpontokban emlékeztetni fogják az írásra.
  • Lehetősége van zárolni a naplóját Touch ID vagy Face ID használatával.
  • Az iCloud-szinkronizálással biztonságban és titkosítva tárolhatja a naplóbejegyzéseit az iCloudban.

Művelet gomb

  • Az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellek Művelet gombjához rendelhető Fordítás lehetőséggel kifejezéseket fordíthat le, vagy beszélgetést folytathat valakivel egy másik nyelven.

Kamera

  • A Térbeli videó lehetővé teszi, hogy az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modelleken készített videókkal három dimenzióban élhesse át újra emlékeit az Apple Vision Prón.
  • A továbbfejlesztett telefotó-kamera még gyorsabb fókuszsebességet biztosít, amikor kisebb, távoli témákat örökít meg iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max eszközön.

Üzenetek

  • A beszélgetésekben a jobb felső sarokban látható nyílra koppintva könnyedén az első olvasatlan üzenethez ugorhat.
  • A környezetfüggő menü Matrica hozzáadása funkciójával hozzáadhat matricákat közvetlenül egy üzenetbuborékhoz.
  • A Memoji-frissítések lehetővé teszik, hogy módosítsa bármely Memoji testalkatát.
  • A Kontakt-kulcsellenőrzés automatikus értesítéseket és kontaktellenőrzési kódokat biztosít, amelyekkel a rendkívüli digitális fenyegetéseknek kitett személyek ellenőrizhetik, hogy csak a kívánt személyekkel beszélgetnek.

Időjárás

  • A csapadékmennyiségekre vonatkozó információkkal naprakész maradhat a következő 10 napra vonatkozóan az adott napi eső és hó mennyiségével kapcsolatban.
  • Az új widgetek segítségével választhat a következő órában várható csapadék, a napi előrejelzés, a napkelte és a napnyugta időpontja, valamint a pillanatnyi körülmények, például a levegőminőség, a hőérzet és a szélsebesség közül.
  • A pillanatnyi széltérképen gyorsan áttekintheti a szélmintázatokat, valamint hozzáférhet az animált széltérképet megjelenítő rátéthez, amelynek segítségével felkészülhet a következő 24 óra előrejelzett szélviszonyaira.
  • Az interaktív holdnaptárral könnyedén megjelenítheti a holdfázist a következő egy hónap bármely napjára vonatkozóan.

Ez a frissítés a következő fejlesztéseket és hibajavításokat is tartalmazza:

  • Az AirDrop a fejlesztéseknek köszönhetően bővített kontaktmegosztási lehetőségekkel rendelkezik, valamint képes beszállókártyák, mozijegyek és egyéb arra alkalmas jegyek megosztására, amikor két iPhone‑t egymás közelébe helyez.
  • Az Apple Zene app „Kedvenc dalok” lejátszási listájával gyorsan visszatérhet a kedvencként megjelölt zeneszámaihoz.
  • Az Apple Zene app Hallgatási előzmények használata funkciója letiltható a Fókuszokban, így az Ön által hallgatott zenék nem jelennek meg a Nemrég lejátszott szakaszban, illetve nem befolyásolják az ajánlásokat.
  • Az új Digitális óra widgetnek köszönhetően egy pillantással ellenőrizheti az időt a Főképernyőn és a Készenlét módban.
  • A továbbfejlesztett Automatikus kitöltés azonosítja a PDF-ekben és egyéb űrlapokon található mezőket, és lehetővé teszi Önnek, hogy feltöltse ezeket adatokkal, például a kontaktjaiból származó nevekkel és címekkel.
  • Az új billentyűzetkiosztások 8 számi nyelvhez biztosítanak támogatást.
  • Az Üzenetek appban használt matricákra vonatkozó érzékeny tartalommal kapcsolatos figyelmeztetés megakadályozza, hogy váratlanul meztelenséget ábrázoló matrica jelenjen meg Önnek.
  • Támogatás a Qi2 töltőhöz minden iPhone 13- és iPhone 14-modell esetében.
  • Kijavít egy hibát, amely megakadályozhatta a vezeték nélküli töltést néhány járműben.
A frissítés elsősorban 2 sebezhetőséget orvosol, amelyek azonosítói a következők: CVE-2023-42916, CVE-2023-42917.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 17.2 buildje 21C62, ami megegyezik az RC-vel.

Ha valaki szeretné lementeni a 17.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: mi a készülékemre elérhető, legfrissebb firmware-verzió?

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 17-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 17 címke alatt.





Ez a cikk Megjelent az iOS 17.2 – Napló app, fejlesztések a Művelet gombhoz és a Kamera apphoz, és egyebek itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Best of 2020 – ezek az év legjobb appjai az Apple szerint

www3.hu

Ross Young: nagyobb kijelzőt kap az iPhone 16 Pro család

www3.hu

Ezek az újdonságok kerültek az M3-as iMac-be

www3.hu