Az Asphalt 9, Instagram, és Uber miatt melegedhetnek az iPhone 15 modellek
Mobil

Az Asphalt 9, Instagram, és Uber miatt melegedhetnek az iPhone 15 modellek

Nem indult simán az iPhone 15 modellek karrierje: először három, frissen felfedezett zero day sebezhetőség miatt megérkezett a 17.0.1 az összes, az iOS 17-et támogató készülékre, majd röviddel később jött a 17.0.2, ami egy régebbi készülékről újra való költöztetési problémát orvosolt, és mindezek mellé még az új FineWoven anyagú tokok is hagynak kívánnivalót maguk után.

Az Asphalt 9, Instagram, és Uber miatt melegedhetnek az iPhone 15 modellek
(Kép forrása: 9to5Mac)

Sajnos azonban ezzel még nincs vége a kálváriának: egyes iPhone 15 tulajdonosok melegedésről számoltak be, ami több okból is előfordulhat, így hamarosan egy újabb frissítés fog érkezni, noha ezt a melegedést sok esetben például az Asphalt 9, az Instagram, és az Uber okozhatják.

(Kép forrása: BullsLab)

Az Apple-nek a Forbes felé tett tájékoztatása alapján a helyzet a következő:

Azonosítottunk pár olyan helyzetet, amikor az iPhone a vártnál melegebb lehet. Az eszköz a megnövekedett háttértevékenység miatt melegebbnek tűnhet az első pár napban a beállítása vagy egy biztonsági mentés visszaállítása után.

Ugyanez a helyzet egyébként minden egyes frissítés után is: attól, hogy a folyamatjelző csík végigmegy, és az iOS betölt, a frissítés még nem ér véget, a rendszer a háttérben tovább dolgozik, ami átmenetileg a megszokottnál melegebb készüléket, és így egyúttal gyorsabb merülést is jelent, hiszen a készülék szeretne a lehető leghamarabb végezni a teljes folyamattal.

Itt fontos kiemelni, hogy az Apple tájékoztatása alapján ez az első pár napot(!) jelenti, tehát ezidő alatt semmiképp sem tekinthető mérvadónak, hogy mennyi ideig bírja egy töltéssel a készülék egy frissítés, költöztetés vagy biztonsági mentés visszaállítása után.

Persze ez még nem minden, az Apple ugyanis így folytatta:

Emellett találtunk egy, némely felhasználót érintő hibát is az iOS 17-ben, amelyet egy szoftverfrissítésben javítani fogunk. Egy másik problémát pedig egyes harmadik felek alkalmazásainak legutóbbi frissítései okoznak, amely appok így túlterhelik a rendszert. Ezeknek a fejlesztőivel azon dolgozunk, hogy mihamarabb ki tudják adni az alkalmazásaik frissítését, amelyben már javították az ezt okozó hibáikat.

Az érintett alkalmazások a Forbes információi alapján például az Asphalt 9, az Instagram, és az Uber, amelyek közül már mindegyikhez érkezett frissítés a napokban, és ezek közül a Forbes szerint az Instagram már biztosan orvosolta ezt.

Erre a jelenségre a napokban többen is felvetették, hogy talán az új titán készülékház kialakítása okozhatja a melegedést az esetlegesen elégtelen hőelvezetés és -leadás miatt, de ezek alapján ennek a problémának mindössze szoftveres oka van, amit egyes esetekben egyszerűen harmadik felek alkalmazásainak hibái okoznak.

Te tapasztaltál melegedést az iPhone 15-re váltás óta?

Ez a cikk Az Asphalt 9, Instagram, és Uber miatt melegedhetnek az iPhone 15 modellek itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Kiderült az új MacBook Pro-ban található chip neve

www3.hu

Hosszútávú tesztem és őszinte véleményem az iPhone 14 Pro Max-ről

www3.hu

Bloomberg: iOS 17 pletykák – okosotthon kijelző, Napló alkalmazás, SharePlay és AirPlay változások

www3.hu