Mobil

Izgalmas újítások az iOS 17 harmadik bétájában

Az Apple szerdán kiadta a fejlesztőknek az iOS 17 beta 3-at, mely több ponton is finomhangolja az operációs rendszert.

Változott a törölt fényképek kezelése a Fotókban, egy hasznos funkcióval bővült a Zene app az Apple Music előfizetőknek, jobb beállítási lehetőségeket kaptak az okosizzók az Otthon alatt és még sok más. Vessük is magunkat a változásokba!

Nemrég törölt album változások

Jelenleg ha a Nemrég törölt albumban belépsz a kiválasztási módba, akkor alul két gombot kapsz: Összes törlése és Összes helyreállítása, amik átváltoznak Törlés/Helyreállítás gombokra, ha elkezdesz kijelölni pár képet.

Ez azonban nagyon rosszul néz ki például magyar nyelvvel kombinálva egy iPhone 12 minin, ezért az Apple ezt a két gombot egy 3 pontos menü alá rejtette és hogy igazán indokolt legyen a menü, egy harmadik lehetőséget is tettek oda, ami csak akkor érhető el, ha élő fotót jelöltél ki: Mentés videóként.

Így a törölt képed videó részét visszaállíthatod, ha magát a képet nem is akarod megtartani.

Ráadásul ha egy embert tartalmazó képet jelölsz ki a Nemrég törölt albumban, akkor arra is lesz lehetőséged ebből a menüből, hogy megmondd a Fotók alkalmazásnak, hogy kevesebbszer emelje ki az azt a személyt tartalmazó képeket. (Ez például egy szakítás után lehet roppant praktikus.)

Szebb mentális állapot képernyők az Egészség alkalmazásban

Az Apple feldobta kicsit a mentális állapot rögzítésére szolgáló képernyőt az Egészség alkalmazásban, így most már színes háttért kapsz és az alul lévő Tovább gomb színe is alkalmazkodik a háttérhez.

Ráadásul megjelent egy emlékeztetési lehetőség is, ha szeretnéd, hogy az Egészség alkalmazás figyelmeztessen a mentális állapotod rögzítésére. “Gyárilag” két lehetőség van: napközben és este, de ha ez nem tetszik, akkor egyedi időpontot is megadhatsz.

Több információ az Apple Music zeneszámokról

Ha mindig is érdekelt, hogy ki írta azt a számot, amit épp hallgatsz, akkor most már a lejátszási képernyő 3 pöttyös menüjéből elérheted a dal információit:

Így könnyen megnézheted, hogy ki énekelt, ki dobolt, hol vették fel a számot, és egyéb érdekes infókat a dal készültéről.

Előre definiált színek és tevékenység előzmények az Otthon alkalmazásban

Az Otthon alkalmazásban eddig is meg tudtad adni az okosizzó színét, de mostantól az Apple felkínál néhány előre definiált lehetőséget.

Ráadásul ezek az Apple által kiválasztott színek a Vezérlőközpontban is megjelennek, így minden eddiginél gyorsabban tudod állítani okosizzóid színét.

Ennél talán még hasznosabb újítás a tevékenység előzmények megjelenése, ami egy Otthon szinten kapcsolható beállítási lehetőség. Ha be van kapcsolva, akkor egy hónapig visszanézheted, hogy mi történt az otthonodban, beleértve az okos zárak nyitásait/zárásait, a garázsajtó mozgását és a riasztók eseményeit is.

Ráadásul az Otthon alkalmazás első indításkor egy hasznos képernyővel tudatja veled, hogy milyen újításokkal bővült.

Hasznosabb ikon a Fotók iMessage-alkalmazásának

Az iOS 17 első bétái csak egy általános, stilizált Fotók alkalmazás ikonnal jelezték, hogy arra bökve elérheted a már elkészített képeidet.

Ez változott az iOS 17 beta 3-mal, innentől ugyanis a legutoljára készített kép lesz az iMessage-alkalmazás ikonja.

Új beállítás a Kamerának

A Beállítások > Kamera opcióban jelenleg is meg tudod adni a Beállítások megőrzése menüpont alatt, hogy az alkalmazásból kilépve melyik beállítások maradjanak meg.

Az iOS 17-től a mélységeffekteket, mint például a portré és mozimód beállításait is tudod külön menteni. Eddig ehhez a “Kreatív vezérlők” lehetőséget kellett bejelölnöd, ami a szűrőket, képarányt és fénybeállításokat is mentette a mélységgel kapcsolatos beállításokon felül.

Neked melyik újítás a kedvenced?

Ez a cikk Izgalmas újítások az iOS 17 harmadik bétájában itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

A Tap to Pay-jel érintéses fizetési terminálokká változnak majd az iPhone-ok

www3.hu

Asztalunkon a Jura Z10 okos, iPhone-nal, Apple Watch-csal és Sirivel is irányítható kávégépe

www3.hu

WWDC23: Az Apple bemutatta a watchOS 10-et – újraalkotott appok, két új számlap, biciklis újdonságok, és sok más

www3.hu