Mobil

Az iOS-ről kezdőknek: a Főképernyő

A készülékünk aktiválása után az első, amivel találkozunk: a Főképernyő. Itt helyezkednek el a telepített alkalmazások ikonjai, akár több oldalon és mappában is, illetve egy ideje már widgeteket is tehetünk az ikonok közé. A kijelző tetején foglal helyet az állapotsor az órával, a mobilhálózati és Wi-Fi térerő jelzésével, az akkumulátortöltöttséggel, és egyéb ikonokkal. Legalul pedig ott a dock, amire maximum négy ikont tehetünk ki, amelyek utána a főképernyők oldalai között lapozva is ugyanúgy elérhetőek maradnak.

Persze ennél sokkal több rejlik a Főképernyőben, így ebben a cikkünkben ezeken mennénk végig, felölelve szinte mindent, amit az ikonok, widgetek, mappák kezeléséről, áthelyezéséről, az Appkönyvtárról tudni érdemes.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

Gyakori kérdések: így próbálható ki egyszerűen az iOS 16 bétája, majd tehető vissza az iOS 15…

Az iOS 16 nyilvános megjelenéséig egyszerűen kipróbálhatjuk, hogyan fut a béta a készülékünkön, és bármikor visszatehetjük rá az iOS 15-öt is.

Gyakori kérdések: mi történik, ha nem érkezik több szoftverfrissítés a készülékünkre?

“Rossz hír az iPhone-osoknak, sokan dobhatják ki a mobiljukat” – írták az iOS 16 bejelentésekor a bulvár oldalak, de erről szó sincs, sőt.

iOS 16 béta: a leggyakrabban feltett kérdések – újdonságok, megjelenés ideje, letöltés

Az iOS 16 előzetes, egyelőre csak fejlesztőknek szánt verziójának megjelenésével újból sok kérdés merült fel, ezeknek vennénk elejét.

Gyakori kérdések: zárolta-e az Apple az Apple ID-nkat, vagy ez is adathalászat?

Egy adathalász emailt rögtön leleplez, hogy a benne található link köszönőviszonyban sincs a céggel, amelyikre amúgy a levél hivatkozik.

Gyakori kérdések: hogyan növelhetjük a készülékünk biztonságát, és mit tehetünk, ha elvesztettük?…

A felhasználó legnagyobb ellensége önmaga: ha túl sokat feláldozunk a kényelem oltárán, könnyen megjárhatjuk. Adunk pár biztonsági tippet.

Ez a cikk Az iOS-ről kezdőknek: a Főképernyő itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Elérhető a negyedik iOS 15.4, iPadOS 15.4, watchOS 8.5, tvOS 15.4 és macOS Monterey 12.3 béta

www3.hu

App Clippel érkeznek az idei új Pride szíjak

www3.hu

Megjelent az iOS 14.8 – fontos biztonsági frissítések

www3.hu