Mobil

Gyakori kérdések: zárolta-e az Apple az Apple ID-nkat, vagy ez is adathalászat?

Elég rendszeresen érkeznek adathalász üzenetek, amelyekről már többször is írtunk. Ezeknél az egyszeri adathalász általában arra próbál rávenni minket, hogy a levélben kapott linkre kattintva megadjuk az Apple ID-nkat és annak jelszavát – és sok esetben a bankkártyánk adatait is.

A levél a mai példában arra hivatkozik, hogy túl sok hibás bejelentkezési kísérlet miatt biztonsági okokból felfüggesztették az Apple ID-nkat, és 24 órán belül igazolni kell az adatainkat, mert addig nem férhetünk hozzá a fiókunkhoz, és nem használhatjuk az Apple szolgáltatásait sem. És bár az Apple adott esetben zárolhat biztonsági okokból Apple ID-kat, természetesen ez az adott levél csak egy újabb átverés, és mint ilyen, az összes, ezekre jellemző jegyet magában foglalja: nem az Apple a feladó, a levél nyelve jellemzően nem egyezik meg az Apple ID-nk országának nyelvével, a szöveg tele van hibákkal, sürgető határidővel és következményekkel riogat, a benne lévő link pedig természetesen nem az Apple oldalára mutat.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

Gyakori kérdések: hogyan növelhetjük a készülékünk biztonságát, és mit tehetünk, ha elvesztettük?…

A felhasználó legnagyobb ellensége önmaga: ha túl sokat feláldozunk a kényelem oltárán, könnyen megjárhatjuk. Adunk pár biztonsági tippet.

Gyakori kérdések: mikor jelenik meg az iOS 16 hivatalos verziója?

Az Apple még be sem jelentette az iOS 16-ot, mégis már többször is előkerült a kérdés, hogy mikor jelenhet meg hivatalosan.

Gyakori kérdések: winmail.dat fájlok megnyitása Apple-ös környezetben

A Windows-os környezetből érkező emailek esetén sokszor előfordul, hogy a levél vagy csatolmányai helyett csak egy winmail.dat fájlt kapunk.

Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha problémánk van a mobil internettel?

Mit tehetünk akkor, ha nem működik a mobil internet, nem töltenek be oldalak, vagy semmi, noha mind a térerő, mind az előfizetés megfelelő?

Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk iOS 15-ről iOS 14-re?

Többekben felmerült, hogy hogyan tudnának visszatérni az iOS 14-re, ezért ebben a cikkünkben az ehhez szükséges lépéseket szedtük össze.

Ez a cikk Gyakori kérdések: zárolta-e az Apple az Apple ID-nkat, vagy ez is adathalászat? itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Elképzelhető, hogy az Apple korlátozni fogja az iPhone 15 USB-C portját

www3.hu

Hogyan készült iPhone-nal a híressé vált menyasszonyi ruhás fotó?

www3.hu

Pat Gelsinger: az Intel szívesen dolgozna az Apple-nek a chipjeik legyártásában

www3.hu