Mobil

Akkumulátorállapot-kezelés Mac-en – ezért csökken a maximális kapacitás

Az Apple még a macOS Catalina 10.15.5-tel vezette be a rendszerbe az Akkumulátorállapot-kezelés opciót a Thunderbolt 3-portokkal felszerelt, Intel processzoros gépek esetén, aminek a célja elsősorban az akkumulátor kémiai öregedésének a lassítása – és alapértelmezetten bekapcsolt állapotú. Ez az optimalizált akkutöltést egészíti ki, ami pedig a töltési szokásainkat megtanulva alapból csak 80%-ig tölti az akkut, és csak akkorra fejezi be a 100%-ra való töltést, ami időpontban a gépet várhatóan lehúznánk a töltőről.

Viszont míg az optimalizált akkutöltés az akku tényleges kapacitását nem veszi vissza, addig az Akkumulátorállapot-kezelés ezt fokozatosan megteszi: ezzel könnyen előáll az a helyzet, hogy már akár pár tucat töltési ciklus után a kapacitás leeshet 80%-ra is, vagyis az eredeti használati idő ötödét elveszítjük. Ha tehát számunkra az a fontos, hogy egy töltéssel a lehető leghosszabb időt tudjuk egyhuzamban használni a gépünket, akkor ahhoz ki kell kapcsolnunk Akkumulátorállapot-kezelés opciót. Nézzük, mit kell tudnunk erről!

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

Újabb fantasztikus pénzügyi negyedévet zárt az Apple

Az Apple közzétette előző negyedéves eredményeit. Aki kiváló számokban bízott, az nem csalódott. A cég egészségesen növekedett tovább.

Gyorsabb lett a töltés a MagSafe akkumulátorral

Az Apple majdnem egy évvel a MagSafe akkumulátor bemutatása után egy firmware frissítéssel jelentősen jobbá tette a terméket.

iPhone 13 Pro Max: üzemidőben még mindig a csúcson

Bár az iPhone 13 Pro Max akku kapacitása szám szerint a legkevesebb volt a mezőnyben, mégsem talált legyőzőre.

Friss fotók az Apple MagSafe akkumulátorának egy prototípusáról

Az Internal Archive nevű Twitter profil képein látható prototípus több szempontból is különbözik a MagSafe akkumulátor megjelent verziójától.

Jelentősen nőtt az iPhone 13 család akkumulátorainak kapacitása elődeikhez képest

Idén minden iPhone 13 modellbe nagyobb kapacitású akkumulátor került, de volt egy telefon a négy közül, amelyik a rövidebbet húzta.

Ez a cikk Akkumulátorállapot-kezelés Mac-en – ezért csökken a maximális kapacitás itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Elérhető az első iOS 16.1, watchOS 9.1, tvOS 16.1 béta és az iPadOS 16 beta 8

www3.hu

Megjelent az iPadOS 15.0.1 – a megtelt tárhely értesítés javítása

www3.hu

Egyre több Apple Watch-on jelentkezik a “fantom érintések” problémája

www3.hu