Mobil

Hogyan mentsük le az iCloud-fotókból az összes, 2021-es fotónkat és videónkat?

Én magam mindig évekre bontva archiválom, tehát mentem el a fotóimat. Fontos tudni, hogy bár az iCloud fotókönyvtár egyfajta mentés, de nem nevezhetjük archiválásnak. Egyszerűen azért, mert a felhőben szinkronizálódnak az eszközök, tehát ha több készülék van a családban és az egyiken törlünk egy fotót, akkor az azonnal a másikon is törlésre kerül.

Továbbá sokszor előfordul az, hogy nincs hely a készülékünkön, akkor azt gondolhatjuk, hogy majd nyugodtan törlünk róla pár fotót, hiszen azok “a felhőben úgyis fent vannak”, de ez sem opció, mert az iCloud Fotók nem így működik, nem tekinthető külső, a készülékünktől független tárhelynek. Ezért én általában 1 évig nem nagyon szoktam fotókat és videókat törölni, csak amit tényleg nem használok, és végül év végén szoktam a NAS-ra menteni őket. Mivel itt az év eleje, ezért gondoltam, megér egy cikket, hátha mások is szeretnének mentést készíteni az előző évről, évekről és tiszta lappal indítani az új évet. 😉

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

Az Apple már be is foltozta a Log4Shell biztonsági hibát az iCloudban

A múlt héten egy súlyos, tetszőleges kódvégrehajtást eredményező, és széleskörűen kihasználható biztonsági hiba rázta meg az internetet.

HomeKit támogatást kapott a 2. generációs Twinkly okos karácsonyfa égősor

A legutóbbi firmware-frissítéssel HomeKit-képessé vált a második generációs Twinkly okos karácsonyfa égősor – a régire meg ott a Homebridge.

Jelszógenerátorral, ProRAW és ProRes támogatással frissült az iCloud Windows verziója

Az iCloud legújabb verziójával elérhetővé vált Windows-on a beépített jelszógenerátor, valamint támogatást kaptak a ProRAW és ProRes kodekek.

AdGuard: az egyik legjobb reklámblokkoló macOS-re és Windows-ra

Az AdGuard segítségével a reklámblokkoló blokkolókat is kikerülhetjük és megszűnnek a teljesen érdektelen vagy politikai YouTube reklámok is.

iOS 15: ütközhet az iCloud Privát Átjátszó a szolgáltatók korlátlan közösségi, zenei és egyéb csomag…

Az iOS 15-tel esetleg belefuthatunk abba, hogy például korlátlan közösségi oldalas díjcsomaggal mégis elfogy a havi adatforgalmi keretünk.

Ez a cikk Hogyan mentsük le az iCloud-fotókból az összes, 2021-es fotónkat és videónkat? itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Apple Car az iForex szemszögéből

www3.hu

Nikkei: már gyártják az Apple M2 chipet

www3.hu

Elérhető a harmadik iOS 16.5, iPadOS 16.5, watchOS 9.5, tvOS 16.5 és macOS Ventura 13.4 béta

www3.hu