Mobil

Gyakori kérdések az Apple kiterjesztett gyermekvédelmi tervezete kapcsán

Az Apple néhány nappal ezelőtt egy új aloldal közzétételével jelentette be, hogy az ősszel megjelenő rendszereihez még idén érkező frissítésekkel az amerikai piacon új, kiterjesztett gyermekvédelmi funkciókat is bevezet, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy csökkenhessen a gyermekekkel szembeni szexuális visszaéléseket tartalmazó tartalmak (Child Sexual Abuse Material, CSAM) terjedése.

A gyermekvédelmi szakértők bevonásával fejlesztett eszközök három területet céloznak meg a gyermekek biztonsága érdekében: az Üzenetek app magán az eszközön futó gépi tanulással képes lesz felismerni a kényes tartalmakat, és több lehetőséget ad a szülők számára, hogy segíthessék a gyermekeiket biztonságban maradni az online térben való kommunikáció során; a kriptográfia újabb alkalmazásaival segít majd csökkenteni a CSAM tartalmak online terjedését; a Siri és a Keresés esetén pedig részletes információkat ad és segítséget nyújt majd a szülők és a gyermekek számára, ha veszélyes helyzetbe kerülnek, és közbe is lép majd, ha ilyen jellegű tartalmakra akarna valaki keresni. Mivel ez egy eléggé ambiciózus tervezet, ezért több kérdés is felmerült ennek kapcsán, amiket az Apple össze is gyűjtött egy új dokumentumban. Most ezeken a kérdéseken mennénk végig – igyekeztünk a lehető legkönnyebben érthetően leírni mindezt.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

Hogyan deríthető ki, hogy megfertőzték-e a készülékünket a Pegasus kémszoftverrel?

Összeszedtük, melyik Apple készülékek lehetnek érintettek, hogyan fedezhető fel, mit tehetünk ellene és kell-e egyáltalán aggódnunk miatta.

The Washington Post: Nem elégséges az Airtag követés elleni védelme

Geoffrey Fowler szerint nem elégséges az AirTag eszközökbe épített védelem annak megakadályozására, hogy valakit nyomon kövessenek.

The Washington Post: átverős app zsákmányolt 600.000 dollárt egy iPhone felhasználótól

Az App Store engedélyezési folyamatán csúszott át az a valódinak tűnő app, amely Phillipe Christodoulounak végül 17,1 Bitcoinjába került.

MIT Technology Review: az Apple magasodó kertfalának mellékhatásai

Az MIT Technology Review mélyreható jelentése az Apple eszköz- és szoftverbiztonsággal kapcsolatos törekvéseinek mellékhatásait boncolgatja.

Jelszavak felügyelete az iCloud-kulcskarika segítségével

A szakértők szerint érdemes minden felhasználói fiókunknak más jelszót megadni: ebben például az iCloud kulcskarika lehet segítségünkre.

Ez a cikk Gyakori kérdések az Apple kiterjesztett gyermekvédelmi tervezete kapcsán itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

WWDC23: az Apple bemutatta az iOS 17-et – StandBy, interaktív widgetek, NameDrop, Napló, egyebek

www3.hu

Mark Zuckerberg bemutatta a Meta Quest 3-at

www3.hu

Uponor Chameleon webinar: hűtés-fűtés, árnyékolás, világítás, energiamenedzsment, beléptetés és biztonság

www3.hu