Mobil

Fény derült egy új, Wi-Fi hálózatnév-kezelési hibára – kipróbáltuk iOS 14 és iOS 15 esetén is

Július 4-én egy olyan hibáról bukkant fel hír, amely elvileg pusztán attól érintheti az Apple készülékeit, hogy egy megadott nevű Wi-Fi hálózat hatósugarába kerülnek, és ennek a vége az, hogy a készülék szoftverét vissza kell állítani, és biztonsági mentésből is csak olyan használható, amely akkor készült, amikor még nem találkoztunk ezzel az adott hálózattal.

A hiba egy korábban felfedezett formájáról már június közepén is volt hír, viszont akkor az még csak úgy okozhatott problémát, ha a felhasználó saját maga csatlakozott készakarva egy szintén speciális nevű hálózathoz, és akkor azt a hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása orvosolta is, mert azt alkalmazva a készülék elfelejti az ismert hálózatokat. Emiatt a júniusban felbukkant probléma igazából nem érintette érdemben a felhasználókat. A mostani viszont elvileg bárkit érinthet, ezért kipróbáltuk, és összeszedtük, mit is érdemes tudni erről, illetve mit tehetünk, ha belefutnánk.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

Elérhető a második iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, tvOS 15 és macOS Monterey béta

Az Apple elérhetővé tette az iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 és tvOS 15 második béta verzióit. A macOS Monterey-hez pedig 28-án érkezett új build.

iOS 15: az AirTag már akkor is értesít, ha ott hagyod valahol valamidet

Az iOS 15 bétájában elérhetővé vált az a funkció, amivel értesítést kaphatunk, ha az adott, AirTaggel ellátott tárgyunk különválik tőlünk.

iOS 15 apróságok: AirPrint ráncfelvarrás és élő helyszínek a Lokátor alkalmazásban

Az iOS 15-ben frissül a Lokátor, az AirPrint, jobban látható lesz a Helymeghatározás ikonja, és Sirinek jövőbeli parancsot is adhatunk.

Ezeket az iOS 15 funkciókat lehet, hogy nem kapod meg

Bár az iOS 15 futni fog még a 2015-ben bemutatott iPhone 6s-en is, de közel sem lesz minden funkció elérhető azon a készüléken.

Ezek az iPhone és iPod touch modellek kapják meg az iOS 15-öt

Bár ezt már korábban leírtuk, mégis kiemelnénk újból, mert támogatott maradt az iPhone 6s és 6s Plus, és az első generációs iPhone SE is!

Ez a cikk Fény derült egy új, Wi-Fi hálózatnév-kezelési hibára – kipróbáltuk iOS 14 és iOS 15 esetén is itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Behind the Mac: Skywalker Sound – avagy hogyan készültek a Star Wars hangjai

www3.hu

Microsoft Office Mac-re – melyiket vegyem?

www3.hu

WWDC23: három új Mac-et is bejelentett az Apple

www3.hu