Mobil

A Zoom elérést szerzett az iPad kamerájának egy privát API-jához

Jeremy Provost iOS-fejlesztő felfedezte, hogy az Apple a Zoom iPades alkalmazásának külön elérést adott egy privát API-hoz. Ennek köszönhetően a Zoom az egyetlen olyan külsős app, amely — a beépített FaceTime alkalmazáshoz hasonlóan — osztott képernyős üzemmódban is használhatja a kamerát.

Provost a saját blogján tette közzé a hírt. Leírta, hogy meglepődött, hogy minden más alkalmazással ellentétben, a Zoom akkor is hozzáfér a kamerához, amikor egy másik app fut mellette, és megkérdezte a fejlesztőit, hogy ez hogyan lehetséges.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

SentinelOne: biztonsági kutatók XcodeSpy néven fejlesztőket célzó kártevőt fedeztek fel

A SentinelOne jelentése szerint egy, az XcodeSpy-t tartalmazó projekt az EggShell egyedi változatát is feltelepíti, hátsó kaput nyitva.

15 népszerű Mac eszköz webfejlesztéshez

Manapság a dedikált Mac megoldások sokféleségére, választékára való tekintettel nem könnyű kiválasztani azt a szoftvert, amelyik a legalkalmasabb egy adott feladat elvégzésére.

A jelszókezelő alkalmazások fejlesztőit segíti az Apple

Az Apple kiadott egy nyílt forráskódú GitHub projektet, mellyel a jelszómenedzser készítő fejlesztők életét szeretnék egyszerűbbé tenni.

Millió dollárossá lépett elő az Apple bug bounty programja

A legnagyobb összeget azzal lehet megszerezni, ha távoli, felhasználói interakció nélküli hozzáférést sikerül szerezni a rendszer szívéhez, a kernelhez.

iSH: Alpine Linux parancssor iOS-re

Ennek az appnak a lényege, hogy egy emulátorban futtat egy “teljesértékű”, működő GNU/Linux disztribúciót, az Alpine Linuxot.

Ez a cikk A Zoom elérést szerzett az iPad kamerájának egy privát API-jához itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Elérhető a harmadik iOS 16.5, iPadOS 16.5, watchOS 9.5, tvOS 16.5 és macOS Ventura 13.4 béta

www3.hu

Elérhető az iOS 14.3, iPadOS 14.3, watchOS 7.2 és tvOS 14.3 kiadásra szánt, RC verziója

www3.hu

Megjelent a watchOS 8 – megújult Fotók és portrés számlap, Fókusz, Tudatosság és egyebek

www3.hu