Mobil

Az iMac G3 esetén is használt PowerPC 750 processzor vezérli a NASA Perseverance marsjáróját

Ahogy saját szemünkkel láthattuk a múlt hónapban, a NASA erőfeszítése sikerrel járt, amikor a kutatójárműve sikeresen landolt a Mars felszínén. Mindenki azt gondolta, hogy az űrügynökség biztos valamilyen csúcstechnológiájú processzort használt a gépében és hogy a marsjáró valami sokkal erősebbre épül, mint a civilek által használt eszközök alkatrészei. 

Ez részben így is van, hiszen a NASA technikailag egy speciális processzort használ a jármű vezérlésére, de az eredeti központi egység megtalálható volt már a hétköznapi felhasználók gépeiben is, körülbelül 23 évvel ezelőtt. Mégpedig az iMac G3 modellekben.

(tovább…)

Ezek még érdekelhetnek:

Úton az újratervezett, Apple Silicon chipes iMac

A pletykák szerint az újratervezett iMac várhatóan jelentős átalakítás lesz, és az Apple a csaknem egy évtizedes designt is leváltja.

Jon Prosser szerint idén mondhatni nosztalgia Mac-ek érkezhetnek

Az első M1-es Mac-ek megmutatták, hogy az Apple-ben még van szufla, de valószínűleg az idei gépekkel még nagyobbat dobbantanak.

Bloomberg: sokat kell még várni a Face ID-s iMac-re

Mark Gurman a Bloombergnél már nem arról pletykál, hogy idén új iMac jön, hanem arról, hogy majd csak a 2022-esben lesz Face ID.

Az Apple M1 chip GPU-ja felülmúlja a GeForce GTX 1050 Ti és a Radeon RX 560 teljesítményét

A legújabb tesztben a GFXBench 5.0-val tesztelték az Apple M1 processzorát, összehasonlítva az Nvidia GTX 1050 Ti-vel és AMD RX 560-nal.

Ezeket felejtette el bejelenteni az Apple múlt héten

Újratervezett iMac? AirPods Studio? AirTag? Új Apple TV? Végigjártuk, hogy mi az, amikre számítottunk idén, de eddig még nem érkezett meg.

Ez a cikk Az iMac G3 esetén is használt PowerPC 750 processzor vezérli a NASA Perseverance marsjáróját itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Új Apple szabadalom: iPhone MagSafe töltőporttal

www3.hu

Elérhető az újabb iOS 16.1, watchOS 9.1, tvOS 16.1, iPadOS 16 és macOS Ventura béta

www3.hu

Tényleg százereket kaphatunk vissza az Apple-től az akkumulátor állapota miatti lassulásért?

www3.hu