WWDC24: Az Apple bemutatta a watchOS 11-et – Életjelek, Edzési terhelés, Helyzetjelentés, Fordító, egyebek
Mobil

WWDC24: Az Apple bemutatta a watchOS 11-et – Életjelek, Edzési terhelés, Helyzetjelentés, Fordító, egyebek

Az Apple a WWDC-n lerántotta a leplet a watchOS 11-ről is, ami a szokásoknak megfelelően szintén ősszel fog érkezni, de a fejlesztők már letölthetik az első béta verziót, a nyilvános béta pedig júliusban fog érkezni.

WWDC24: Az Apple bemutatta a watchOS 11-et – Életjelek, Edzési terhelés, Helyzetjelentés, Fordító, egyebek

A watchOS 11 esetén az Apple 10 főbb kategóriát emelt ki újdonságként, de ezeken túl sok egyéb érdekesség is érkezik az új rendszerrel. Nézzük, mit ír az Apple a watchOS 10-ről!

Előzetes megjegyzés: mivel az Apple oldalán egyelőre csak angolul van fent minden, így az egyes újdonságok vagy szolgáltatások esetén a tényleges, hivatalos magyar elnevezés helyett jelenleg az angol szerepel majd a cikkben. Ezeket és a képeket is frissíteni fogjuk, amint a magyar aloldal elérhetővé válik.

Finomhangolva. Rád.

Értsd meg jobban napi egészségi állapotodat az éjszakai életjeleid segítségével. Lásd, hogy idővel hogyan hatnak az edzések a testedre. És fedezd fel az új funkciókat, amelyek egyedülállóan a tieddé teszik az Apple Watch-ot. Ez a watchOS 11.

Tevékenységi gyűrűk

Szüneteltesd a gyűrűidet. A Mozgás, Edzés és Állás gyűrűk a napi aktivitásodat mutatják, és a cél az, hogy minden nap bezárd őket. De ha szünetet kell tartanod, mostantól szüneteltetheted a gyűrűidet egy napra, hétre, hónapra vagy még tovább, és folytathatod a díjsorozatod megtartását.

Jobban testre szabható, mint eddig valaha. Mostantól a hét minden napjára beállíthatod a Tevékenységi gyűrűid céljait. Így pontosan akkor kapsz motivációt, amikor épp szükséged van rá.

Új módok az Összegzés testre szabására. Hozzáadhatsz, áthelyezheted vagy eltávolíthatod a mérőszámokat a Fitnesz alkalmazás Összegzés fülén az iPhone-on — így csak az kerül bele, ami a számodra a legfontosabb. És fedezd fel az új mérőszámokat futáshoz, kerékpározáshoz, úszáshoz és egyebekhez.

Életjelek

A napi egészségi állapotod jobb megértéséhez. Viseld az órádat minden éjjel alvás közben, hogy átfogóbb képet kapj a napi egészségi állapotodról. Az új Életjelek alkalmazással gyorsan megtekintheted az éjszakai egészségügyi mérőszámaidat közvetlenül az órádon: pulzusszám, légzési sebesség, csuklóhőmérséklet, véroxigénszint és alvásidőtartam.

Tudd meg, mik a rád jellemző értékek. Az Életjelek alkalmazás meghatározza az alvás közben gyűjtött egészségügyi mérőszámaid jellemző tartományát. Így mindig egy pillantással láthatod, hogy hogyan alakulnak a mérőszámaid.

Tudd meg, mikor kell jobban figyelned a testedre. Ha több mérőszámod is a rád jellemző tartományodon kívül esik, értesítést kapsz, amely tartalmazza az esetleges tényezők kontextusát is — például gyógyszerek, magasság, alkohol vagy akár betegség. Mindez azért, hogy tudd, mikor érdemes jobban odafigyelned a testedre.

Edzési terhelés

Egy új eszköz, amely segít a sportolóknak elérni a céljaikat. Az edzési terhelés megmutatja, hogy hogyan hat az edzéseid intenzitása a testedre hosszú távon. Így megalapozott döntéseket hozhatsz arról, hogyan és mikor módosítsd az edzéseidet — különösen, ha egy nagy eseményre készülsz. Emellett megtekintheted az éjszakai életjeleidet is további viszonyításért. Az edzési terhelést a Tevékenységek alkalmazásban találod.

Kövesd nyomon az erőfeszítésedet. Az erőfeszítési értékelések automatikusan generálódnak az alábbi tevékenységekre: beltéri séta, kültéri séta, beltéri futás, kültéri futás, beltéri kerékpározás, kültéri kerékpározás, beltéri evezés, kültéri evezés, sífutás, síelés, elliptikus tréner, lépcsőzőgép, túrázás, HIIT, tánc, kick-box, medencés úszás, nyílt vízi úszás. A becsült értékeléseket módosíthatod, és olyan, nem kardió edzések esetén, mint az erősítő edzés és a jóga, saját értékelést is megadhatsz az edzés után. Emellett a harmadik féltől származó fitneszalkalmazásokban rögzített edzésekhez is megadhatod az értékeléseidet, így azok is hozzáadódnak az edzési terhelésedhez.

Tudd, hogy alul- vagy túlteljesítesz-e. Az edzési terhelés összehasonlítja az az elmúlt 7 napi edzéseid intenzitását és időtartamát az előző 28 nap során végzett edzéseiddel. Ezután osztályozza az aktuális edzési terhelésedet egy skálán, amely a jelentősen alulteljesítéstől a jelentősen túlteljesítésig terjed, hogy segítsen megérteni a testedre gyakorolt viszonylagos terhelést, és így eldönthesd, hogy ez fenntartható-e a számodra.

Fotók számlap

Képek egyenesen neked válogatva. A gépi tanulásnak köszönhetően az újratervezett Fotók számlap képes keresni a fotóid között, intelligensen elemezni őket, és kiválasztani a legjobb kompozíciókat, keretezést és képminőséget az órádhoz. Hogy a szeretteidet, a kedvenc helyeket és dolgokat a legjobb színben tüntesse fel.

Válaszd ki a kedvenceidet. Válassz ki konkrét embereket, háziállatokat, természeti vagy városi képeket, és a watchOS 11 megkeresi és kiválogatja közülük a legjobb felvételeket.

Több lehetőség a személyre szabásra. Mostantól testre szabhatod az idő méretét és elrendezését, választhatsz kedvenc betűtípust, és kreatívan játszhatsz élénk színekkel, háromszínű palettával vagy valami egyedivel. Emellett már más nyelvek írásjegyei is használhatóak.

Cikluskövetés

Új hangsúly a várandósságra. A Cikluskövetés különféle ajánlásokat és értesítéseket adhat a várandóssággal kapcsolatos egészségi állapotoddal kapcsolatban. Például, ha a magas pulzusszám értesítési küszöböt 120 bpm alá állítottad, akkor fel fog kérni annak áttekintésére, mivel a várandósság alatt gyakran nő a pulzusszám. A Járás Stabilitása sokkal hamarabb küldhet értesítéseket a harmadik trimeszterben, amikor növekszik az elesések kockázata. Emellett gyakrabban emlékeztet arra is, hogy ügyelj a mentális egészségedre, mivel a várandósság alatt és után nő például a depresszió kialakulásának kockázata.

Adatvédelemre tervezve. Az egészségügyi adataid az eszközödön maradnak, és titkosítva vannak, amikor ha az Apple Watch-odat jelkód védi, és az engedélyed nélkül semmi adatod nem kerül megosztásra.

Intelligens pakli

Okosabb, mint valaha. A widgetek automatikusan megjelennek az idő, a helyszín és egyebek alapján. Például, ha eső várható.

Légy mindig naprakész. Az Apple Watch mostantól támogatja a valós idejű tevékenységeket, amelyek megjelennek az Intelligens pakliban. Így mindig naprakész lehetsz a legfrissebb sporteredményekkel vagy értesülhetsz róla, hogy mikor érkezik meg az Ubered.

Még többre képes. A teljesen új widgetek között megtalálható a súlyos időjárási riasztások, Edzési terhelés, Fotók, Távolság és Shazam. Emellett közvetlenül hozzáférhetsz egy appban legutóbb használt három elemhez — például az utóbbi három edzéstípushoz vagy a legutóbb lejátszott dalokhoz.

Helyzetjelentés

Nyugalom a csuklódon. A Helyzetjelentés lehetővé teszi, hogy automatikusan értesíts egy barátot vagy szerettet, amikor megérkeztél egy úticélodhoz. Indíts egy helyzetjelentést az Üzenetek alkalmazásból, az úticél vagy érkezési idő megadásával.

Helyzetjelentés edzés közben. Sötétben mész futni? Mostantól egyszerre indíthatod el az edzésedet a helyzetjelentéssel együtt az Apple Watch-od Edzés alkalmazásából.

Edzés

Fejlettebb GPS helymeghatározás. Tekintsd meg a távolságot és útvonalak térképeit még több féle edzéshez, beleértve a evezést is.

Egyedi edzések medencés úszáshoz. Az Apple Watch mostantól képes automatikusan vezetni téged időzített intervallumokon keresztül munka és pihenő időszakokkal medencés úszás közben — haptikus visszajelzéssel, hogy tudd, mikor kell áttérned a következő intervallumra.

Láss előre. Mostantól láthatod a következő intervallum nézetét is minden egyedi edzésedhez, így megtekintheted, mi van még hátra a jelenlegi intervallumban, és mi következik utána.

Fordító

A világ a csuklódon. 20 nyelv támogatásával egyszerűen lefordíthatod a leírt vagy diktált a mondatot. A fordítást utána lejátszhatod hangosan és le is lassíthatod szükség esetén. A Fordító alkalmazást használhatod az órádon iPhone nélkül is, ha előtte letöltöd a kívánt nyelvet.

Már az Intelligens pakliban is. Add hozzá a Fordító alkalmazást az Intelligens paklihoz a könnyű hozzáférés érdekében. Vagy amikor olyan helyre utazol, ahol más nyelvet beszélnek, az órád intelligensen hozzáadja neked a widgetet.

Dupla koppintás

Még mindig varázslatos, és még többre képes. Pörgesd végig bármely alkalmazást kéz nélkül a dupla koppintásos gesztussal. Beleértve az Időjárás alkalmazást is.

A dupla koppintás API elérhető harmadik féltől származó alkalmazások számára is. Mostantól a fejlesztők is hozzáférhetnek a dupla koppintás funkcióhoz.

És még sok más.

Ultra Wideband otthoni kulcsok. Mostantól kinyithatsz egy ajtózárat már akkor, amikor közeledsz hozzá, anélkül, hogy a zárhoz kellene tartani az órádat.

Fejlett jegykezelés. Több információt láthatsz a jegyeidről a Tárca alkalmazásban, például az útirányt a parkolóhelyhez, az előadások időpontjait és egyebeket. Az események továbbá megjelennek Élő tevékenységeként az Intelligens pakliban is.

Érintéses fizetés. Használd valakivel Apple Cash-sel való fizetést úgy, hogy az Apple Watch-odat érinted oda az ő iPhone-jához vagy Apple Watch-ához.

Térképek. A Térképek alkalmazás túrázási lehetőségeket kínál mind a 63 amerikai nemzeti parkban. Mentsd el ezeket az órádra offline használathoz, és használj hangos navigációs útmutatást.

Kompatibilitás

A watchOS 11 a Series 6 és újabb modellekre érhető majd el, ez tehát sajnos változott a watchOS 10 óta – és mellé az iPhone-on is legalább iOS 18-nak kell lennie, ez pedig az iPhone XS és újabb modelleket jelenti:

A watchOS 11 első béta verziója a fejlesztők számára már letölthető, a nyilvános béta júliusban érkezik, a hivatalos megjelenés pedig a már megszokott ősz lesz.





Ez a cikk WWDC24: Az Apple bemutatta a watchOS 11-et – Életjelek, Edzési terhelés, Helyzetjelentés, Fordító, egyebek itt jelent meg először Szifon.com.

Related posts

Nikkei: augusztusban indul az új AirPods gyártása és az iPhone SE 5G váltja az iPhone 13 minit jövőre

www3.hu

Szavazás: te frissítetted már a készülékeidet iOS 15-re vagy iPadOS 15-re?

www3.hu

300Ft-ért érhetőek el a legjobb Xbox Game Studios játékok Mac-re, iPadre, és iPhone-ra

www3.hu